Annonce
Rundt om Viborg

Brosten mod politiet: Stor øvelse vakte opsigt i landsby

Det gik undertiden voldsomt for sig, da Midt- og Vestjyllands Politi forleden var i Kølvrå for at øve sig i at bekæmpe uro og gadeoptøjer. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Omkring 100 ansatte ved det midt- og vestjyske politi deltog forleden i en stor uro-øvelse i Kølvrå.
Annonce

Kølvrå: "Kontorelever smed med brosten mod politiet", skrev Midt- og Vestjyllands Politi forleden i en overskrift på Facebook.

Det foregik "downtown Kølvrå", men dramaet var ikke helt så voldsomt, som det kan lyde. "Brostenene" var nemlig af et blødt materiale, kontoreleverne er ansat ved politiet og var såkaldte "figuranter" - og det hele var et led i en øvelse.

Ikke desto mindre vakte optrinnet, der også omfattede andre øvelser, en vis opsigt i den lille by, hvor op mod 100 politibetjente, politielever, kontorfolk  og andre ansatte ved det midt- og vestjyske politi var i gang i flere timer.

Omkring 100 politibetjente, politielever, kontorfolk og andre ansatte var involveret i øvelsen i Kølvrå. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Annonce

Med mundbind

I opslaget forklarer politiet, at der blandt andet blev trænet i at spærre veje af og lede en gruppe personer sikkert i samme retning. Men andre øvelser gik altså ud på at håndtere uromagere og også dokumentere deres ulovligheder, så de efterfølgende kan blive stillet til regnskab for det.

Politiet understreger, at øvelserne foregik under behørig hensyntagen til coronasmitte-risikoen, idet deltagerne bar mundbind.


Det er altid spændende når I laver øvelse herude

Kommentar af kølvråbo på Facebook


Opslaget om øvelsen har i øvrigt medfødt en del kommentarer på Facebook, hvor flere lokale beklager sig over, at de ikke vidste noget på forhånd. Andre mener omvendt, at politiet havde informeret tilstrækkeligt - og atter andre synes, at det var spændende pludselig at bo midt i "kampzone" - når det altså kun var en øvelse.

Der blev kastet med "brosten" mod politiet - men heldigvis uden risiko for, at nogen kom til skade under øvelsen. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce