Annonce
Bjerringbro

Brugere af Oasen er kede af lukning

Oasen i Bjerringbro var så småt åbnet op for aktiviteter, men nu har styregruppen valgt at lukke stedet igen. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Nogle må gerne være der, andre må ikke. Forvirring om brug af Oasen - og så lukkede styregruppen huset.
Annonce

jerringbro: "Oasen er lukket det næste stykke tid. Lukningen skyldes, der har ikke været den store tilslutning til de aktiviteter, der stille og rolig var åbnet op for. Vi håber på jeres forståelse."

Sådan står der lige pludselig på Oasens hjemmeside. En lidt overraskende besked fra Oasen, som er det kommunale tilbud og værested for seniorer i Bjerringbro. Faktisk kniber det lidt med forståelsen. i hvert fald hos Tage Arent Jensen, der er flittig bruger af stedet.

- Det virker jo som om, man vælger en forhammer til at slå en enkelt myg med, siger han om styregruppens beslutning og udleder af den, at styregruppen åbenbart er gået i panik.

Årsagen tillukningen skulle ifølge styregruppen være manglende opbakning til aktiviteterne, men Tage Arent Jensen har en fornemmelse af, at det reelt er på grund af ængstelse for udbredelse af corona-smitte.

- Men man overser fuldstændig, at der er mindst én velfungerende gruppe, som har været i fuld gang lige siden genoplukningen 17. august. Orkesteret Oasens Musikanter møder hver eneste torsdag op til øvetiden med 15-18 musikere, hvor vi naturligvis overholder de gældende krav om brugen af huset og nøje varetager de aktuelle hygiejnekrav, siger Tage Arent Jensen, der ikke mener, at man således hensynsløst kan afvise alle i et kommunaltejet hus.

Annonce

Ikke nok mennesker

- Så varetager man i hvert fald ikke på en ordentlig måde de intentioner, som Viborg Kommune har om at åbne gradvis for sociale aktiviteter under betryggende former og under iagttagelse af de aktuelle regler, siger han.


Det virker jo som om, man vælger en forhammer til at slå en enkelt myg med

Tage Arent Jensen, dirigent hos Oasens Musikanter


Det er Niels Grimsbjerg, der er formand for styregruppen, og han forklarer lukningen med, at der ikke var nok mennesker, der mødte op til de fem hold, der var blevet åbnet op for. Dermed afviser han også, at det skulle være af frygt for corona, at man har lukket Oasen igen.

- Det blev forslået på et styregruppemøde at lukke helt ned, hvilket der ikke var helt enighed om, men et flertal stemte for beslutningen, siger Niels Grimsbjerg, der selv føler, at Oasen er blevet lidt en lus mellem to negle.

- Vi har et tirsdagshold, der består af næsten 30 mænd, der normalt kommer og drikker kaffe. Vi må ikke åbne op for dem, hvis vi skal følge kommunens retningslinjer, mens andre hold gerne må være her, men de kommer ikke, siger han, der også har givet Oasens musikanter dispensation til stadig at komme i huset og øve om torsdagen.

- Vi er rigtig trætte af det, og det er ikke nemt at skulle beslutte, at nogen må komme, mens andre ikke må, siger Niels Grimsbjerg.

Han håber dog på, at der kan findes en løsning og tilføjer, at styregruppen vil tage beslutningen om at åbne Oasen op til fornyet debat på et møde på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce