Annonce
Mærkedag

Brugsuddeler med markant indsats takker af

Uddeler Lars Pedersen takker af i Spentrup efter næsten 33 år som uddeler. Arkivfoto
Lars Pedersen fra Hammershøj skal endelig prøve at holde ferie i tre uger.

Viborgegnen: Da denne artikels forfatter fredag formiddag kommer i hørehøjde med uddeler Lars Pedersen, Superbrugsen i Spentrup, er det til en varm tak for mange års stor indsats fra en kunde, en ældre kvinde, og hun er med garanti ikke den eneste, der i disse dage siger pænt - og vemodigt - farvel til uddeleren gennem næsten 33 år.

Og det er da også en forretning i god form, Lars Pedersen overlader til afløser Alex Bach. Officielt har Lars Pedersen sin sidste arbejdsdag den 1. november, men han har lovet at være i forretningen den følgende uge for at sætte sin afløser bedst muligt ind i tingene.

Lars Pedersen er kun 60 år og i fineste form, men som han siger:

- Jeg husker, hvordan jeg i en alder af 35 år blev sat af førsteholdet i IF Trojka. Det var et kæmpe nederlag for mig. Derfor vil jeg hellere gå nu og overlade arbejdet til yngre kræfter.

Færdig med arbejdsmarkedet er Lars Pedersen dog ikke. Når han og hustruen engang i december vender hjem efter tre ugers ferie sammen - den længste til dato - begynder han at se sig om efter et job, gerne i vinbranchen, som han gennem årene og blandt andet i kraft af talrige studierejser har godt kendskab til. Lars Pedersen har også undervist i FOF om netop vin.

Annonce

Udlært i Hammershøj

Lars Pedersen er vokset op i Hammershøj, nemlig i den tidligere stationsbygning, hvor hans far var postmester, og han skulle blive den allerførste lærling i Hammershøj Brugsforening, antaget af daværende uddeler Christian Andersen.

Efter ni måneders værnepligt i Holstebro ansattes Lars Pedersen som førstemand hos daværende uddeler Ole Bager i Brugsen i Ørum Sdrl. og var i 1982-1984 ansat i Brugsen i Spentrup hos daværende uddeler Niels Bregendahl. Men den unge mand havde lagt en karriereplan - han skulle videre, og det blev til først to år i Karup Brugs, derpå yderligere to år i Kvickly i Brande, inden han i 1988 blev uddeler i Spentrup.

Dengang kendtes begrebet Superbrugs endnu ikke, men i Spentrup ville man gerne med i den del af det nuværende Coop og fik opført en slagterafdeling, som stod tom i nogen tid.

Men omsætningen øgedes, og i år 2000 kunne forretningen kalde sig Superbrugs. Undervejs er der bygget til ikke færre end otte gange, og i dag er forretningen med 35 ansatte - heri også medregnet ungarbejdere - den næststørste arbejdsplads i Spentrup efter Blicherskolen.

Der var oprindelig 225 kvadratmeter butiksareal. I dag er der 1050, hvortil kommer godt 660 kvadratmeter lager.

Der er tre hovedsatsninger i forretningen, nemlig frugt og grønt, slagterafdelingen og vinafdelingen.

I 2012 blev forretningen kåret som den bedste i Coop på landsplan.

Det hører med i beskrivelsen af Lars Pedersen, at han sideløbende med sit daglige arbejde har taget en tørn i mange af foreningerne i Spentrup, blandt andet som formand for idrætsforeningen.

Familien

Privat bor Lars Pedersen 500 meter fra sin arbejdsplads. I huset finder man også hustruen Lisbeth Lanng, der arbejder som socialpædagog i Randers.

Begge børn bor i København. Sønnen Lasse er maskinmester ved Novo Nordisk, mens datteren Matilde arbejder som tandplejer.

En del af fritiden går i sommerhuset ved Ebeltoft.

- Men det er da sket nogle gange, at jeg har måttet køre til Spentrup, hvis der var opstået et problem, fortæller Lars Pedersen.

Bestyrelsen indbyder til afskedsreception for Lars Pedersen fredag den 1. november fra klokken 16 til 18.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce