Annonce
112

Brugte falsk ID seks gange inden for to uger: Nu er han dømt og udvist af Danmark

Fire ud af de seks gange, manden løj om sin identitet, gjorde han det i eller omkring Bilka i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
En 47-årig mand fra Litauen erkendte sig for nylig skyldig i seks gange at have oplyst politiet en falsk identitet. Det har givet ham en dom og en udvisning af Danmark.
Annonce

Viborg: Hele seks gange udgav en 47-årig mand sig over for politiet at være en anden. Det har nu givet manden en ubetinget fængelsstraf i 40 dage og en efterfølgende udvisning til Litauen med indrejseforbud i seks år.

Det begyndte torsdag 4. juli sent om eftermiddagen ved bistroen i Bilka i Viborg. Her havde personalet tilkaldt politiet, fordi den 47-årige sov på toilettet i beruset tilstand. Da politiet kom og bad manden om at fortælle, hvem han var, viste han et ID-kort, som tilhørte en anden mand med et østeuropæisk klingende navn.

Det akkurat samme ID-kort viste den 47-årige nogle dage senere, 11. juli, ligeledes i Bilka, og denne gang blev han taget med på politistationen i Holstebro, hvor han fastholdt, at han var den samme som personen på kortet.

Det gik hverken værre eller bedre, end at manden blev løsladt, og 14. juli var den så endnu en gang gal i Bilka. Her viste han igen det samme ID-kort som tidligere, og blev i samme anledning taget med på politigården i Viborg, hvor han igen, igen fastholdt, at han var den samme som personen på kortet.

Annonce

Erkendte sig skyldig

For sidste gang skete det så igen 17. juli, at manden viste det famøse ID-kort til en betjent – denne gang dog på Bilkas parkeringsplads og ikke inde i varehuset. Siden da har han været varetægtsfængslet.

Den 47-årige forklarede i retten, at han og nogle venner var kørt fra Litauen til Danmark, fordi de skulle hente nogle biler, som de skulle bruge derhjemme. Han blev dog på et tidspunkt uvenner med de øvrige, som satte ham af og overlod ham til sig selv – uden at han i øvrigt havde særligt mange penge på lommen.

Han erkendte sig helt og aldeles skyldig i de seks forhold om oplysning om falsk identitet.

Manden er tidligere straffet for tyveri i Danmark – en forseelse som i sin tid medførte, at manden fik et indrejseforbud i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce