Annonce
Viborg

Bryghus angrebet på internettet: Hackere overtog hjemmeside

Viborg Bryghus - i den ikke-digitale version. Foto: Ritzau
Over weekenden har Viborg Bryghus' hjemmeside været nedlagt af et hackerangreb. Bryghusets direktør tager situationen med ro, men sørger samtidig for, at it-sikkerheden bliver opgraderet.
Annonce

Viborg: - Lørdag opdagede Kasper Nielsen, direktør for Viborg Bryghus, at mikrobryggeriet var blevet udsat for et hackerangreb. En eller flere ukendte internetkriminelle havde formået at bryde igennem sikkerheden på øl-firmaets hjemmeside.

- Sådan er det jo, når man som firma er kommet op på niveau med Mærsk og NASA, siger Kasper Nielsen efterfulgt af et grin.

På trods af at Bryghus-direktøren omtaler internetangrebet med en vis portion selvironi, så har weekendens midlertidige problemer med hjemmesiden haft nogle konsekvenser for Viborg Bryghus.

Direktør Kasper Nielsen fra Viborg Bryghus var selv i stand til at lave lidt sjov med weekendens hackerangreb. Foto: Flemming Sørensen

- Vi har tabt det, som ellers havde været solgt på hjemmesiden siden i fredags. Så lige nu arbejder vi på, at finde den version frem af hjemmesiden, som den så ud i fredags inden hackerne tog over, siger Kasper Nielsen.

Han fortæller dog i samme ombæring, at hjemmesiden ikke indeholdte personfølsomme oplysninger for hverken kunder eller bryghusets egne ansatte.

Annonce

Opdaterer it-sikkerhed

Det var da Kasper Nielsen selv skulle bruge hjemmesiden, at han lagde mærke til, at noget var galt. I stedet for at komme ind som sædvanligt, blev han omdirigeret til en side, som lovede gratis mobiltelefoner, computere og lignende fup-tilbud.

Bryghuset har i øjeblikket it-kyndige til at kigge på hjemmesidens sikkerhed. De har vurderet, at det muligvis er et forældet plug-in, som har banet vejen for angrebet. Derfor arbejder de i øjeblikket på hurtigst muligt at få opdateret alle deres sikkerheds plug-ins til de nyeste versioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce