Annonce
Erhverv

Bryghus lander kædeaftale: Det er noget, vi håber at gøre mere i fremtiden

Viborg Bryghus får nu sit øl på hylderne i alle landets Plantorama-butikker. Foto: Viborg Bryghus
For første gang nogensinde har Viborg Bryghus landet en kædeaftale, så man nu i alle landets Plantorama-butikker kan købe et bredt udvalg af den lokale bryg.

Viborg: Det er ikke nyt, at man kan købe øl fra Viborg Bryghus i Viborgs Plantorama. Ej heller i Vejle og Sønderborg.

Men da bryghusets relativt nye sælger, Peter Kjelgaard - tidligere indehaver af Kafé Kjelds og restaurantchef hos Restaurant Kehlet - var på én af sine ture til de to Plantorama-butikker i det sydlige Jylland, fik han en tanke:

- Når vi nu allerede servicerer til enkelte butikkers sortiment, hvorfor så ikke gå efter hovedet?

Annonce

Derfor tog han kontakt til Plantoramas ledelse for at høre, om det ikke var noget for alle landets 13 Plantorama-butikker at have bryghusets øl på hylderne. Og det var man bestemt ikke uinteresseret i.

- Men der gik proces i det, da hende, der stod for indkøb, netop var stoppet. Men efter et par måneder fik vi en aftale på plads. Og det betyder meget for et lille bryghus som os, at 13 butikker tager vores produkt ind og viser det frem, fortæller Peter Kjelgaard.

Peter Kjelgaard fra Viborg Bryghus var med til at lave aftalen. Privatfoto

Med den nye ordning har landets Plantorama-butikker to slags gavekasser og 10 af bryghusets største øl i sortimentet, og med tiden vil de enkelte butikker kunne vælge, om de vil have andre varianter ind på hylderne.

- Det kan være, at de vil være med på nogle aftaler med skarpe priser på vores sæsonbryg som eksempelvis vores forårsbryg netop nu, siger Peter Kjelgaard.

Store perspektiver

Aftalen med Plantorama er den første kædeaftale for Viborg Bryghus, hvor samtlige butikker i landet har Viborg-øllet på hylderne.

Og det er ikke tilfældigt, at det blev Plantorama. Samarbejdet med Viborg spillede ind, ligesom antallet af butikker og den store kundestrøm gennem butikkerne spillede ind.

- Vi har jo ikke vores egen produktion endnu, så en mindre kæde som Plantorama passer rigtig godt til os. Her ved vi, at vi kan levere, selvom produktionen stadig foregår i Thisted, og vores ølbryggeri er underlagt et skema, hvor vi skal passe ind mellem den øvrige produktion, siger Peter Kjelgaard.

Når produktionen engang flytter til Viborg, vil I så satse på at få flere kædeaftaler?

- Ja, det er en klar forhåbning. Når vi kan skrue op for produktionen, kan vi også sigte efter de mellemstore og store virksomheder. At vi står på hylderne rundt omkring øger kendskabet og naturligvis salget, og det kan vi bedre styre, når vi selv har produktionen, fortæller Peter Kjelgaard og fortsætter:

- Det er også en vigtig balancegang for os, at vi leverer specialvarer, der ikke er masseproduceret og står alle steder. Vi vil gerne være lidt eksklusive. Så derfor er det også vigtigt, at et samarbejde sker med nogle, der passer godt til os.


Når vi kan skrue op for produktionen, kan vi også sigte efter de mellemstore og store virksomheder. At vi står på hylderne rundt omkring øger kendskabet og naturligvis salget, og det kan vi bedre styre, når vi selv har produktionen.

Peter Kjelgaard, sælger Viborg Bryghus


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce