Annonce
Viborg

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Rene Sørensen stopper som brygmester hos Viborg Bryghus. Arkivfoto: Morten Dueholm
I fem år har brygmesteren hos Viborg Bryghus heddet Rene Sørensen, men det gør han snart ikke længere. Han har nemlig sagt op.
Annonce

Viborg: Rene Sørensen stopper hos Viborg Bryghus.

Den afgående brygmester kom til Viborg for fem år siden og har siden været en både idérig og aktiv mand ved de lokale kedler, men i slutningen af sidste uge valgte han altså at sende sin opsigelse.

Det fortæller bestyrelsesmedlem Henrik Karlsen.

- Rene (Sørensen, red.) har været en fantastisk brygmester for os, og vi kan ikke andet end at ønske ham held og lykke fremover, siger han.

Selv har den 42-årige Rene Sørensen ikke lyst til på nuværende tidspunkt at uddybe sin beslutning over for folkebladet, og faktisk fortæller han, at han ikke har lyst til at stoppe.

- Viborg Bryghus er blevet mit hjertebarn, men der er nogle komplikationer, som skal løses, men det bør vi tage internt. Sådan noget hører ikke til i offentligheden, siger Rene Sørensen.

Annonce

Vigtig proces i gang

Folkebladet har fra flere sider fået at vide, at den afgående brygmester har haft ringet rundt til flere af de frivillige og sagt tak for nu, og dermed lakker et succesfuldt samarbejde altså mod enden for det lokale bryghus og den nordjyske brygger.

I Rene Sørensens periode som brygmester har han og hans øl vundet en stribe fornemme priser og modtaget en masse hæder.

Opsigelsen kommer også på et tidspunkt, hvor bestyrelsen hos Viborg Bryghus i forvejen har nok at se til. Bryghuset har gang i en anpartsudvidelse, som skal give økonomi til et helt nyt bryghus, hvor der kan produceres langt mere øl, end man kan i dag. Et behov, der vidner om stor popularitet og efterspørgsel.

Annonce

Bedre end nogensinde

Endnu har man dog ikke endegyldigt fundet sin fremtidige lokation, men Henrik Karlsen understreger, at bestyrelsen på trods af den uventede opsigelse arbejder videre med udvidelses- og flytteplanerne for fuld kraft.

- Vi leverer bedre resultater lige nu, end vi nogensinde har gjort, og den proces, vi er i, fortsætter. Rene (Sørensen, red.) har en meget stor ære og andel i vores succes, og det er ærgerligt, at han ikke vil med videre. Omvendt må vi også sige, at når én dør lukkes, så åbnes en ny, og vi er sikre på, at vi går en stor fremtid i møde, siger Henrik Karlsen og tilføjer:

- Vi har et rigtig godt team og et rigtig godt samarbejde, og nu skal vi finde en ny brygmester, som kan være med til at præge arbejdet om fremtidens bryghus.

Heller ikke Henrik Karlsen har ønsket at kommentere yderligere på, hvorfor Rene Sørensen har valgt at sige op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce