Annonce
Sport

Bundesligaen vinker farvel til en halv vinterferie

Annegret Hilse/Reuters
Den tyske Bundesliga begynder først 18. september, og spillerne står foran et sammenpresset program.

Der er udsigt til et sammenpresset program og kortere vinterferie for fodboldspillerne i den tyske Bundesliga i den kommende sæson.

Deutsche Fussball Liga (DFL) oplyser på sin hjemmeside, at næste sæson begynder 18. september, hvilket er fire uger senere end oprindelig planlagt.

Ugen forinden tyvstarter klubberne med første hovedrunde i pokalturneringen.

Ændringen er en konsekvens af, at sidste sæson blev forsinket af coronapandemien. Derfor blev sidste spillerunde afviklet 27. juni og ikke som planlagt 16. maj.

Den sene premiere på næste sæson betyder, at spillerne må vinke farvel til halvdelen af vinterferien. Den traditionelle vinterpause er barberet ned fra fire til to uger.

Efter planen skal ligaen kun ligge stille omkring jul og nytår og derefter genoptages allerede 2. januar 2021. Til sammenligning varede vinterpausen i 2020 helt frem til 17. januar.

Sæsonen bliver afsluttet med sidste spillerunde 22. maj - tre uger før starten på fodbold-EM.

På grund af EM-forberedelserne bliver der ikke plads til at afslutte sæsonen med pokalfinalen i Berlin, som der ellers er tradition for. Finalen bliver i stedet spillet Kristi himmelfartsdag 13. maj.

Over det meste af Europa er der lagt op til en sen start på næste sæson. Det gælder også i Danmark, hvor Divisionsforeningen torsdag meddelte, at den nye sæson begynder 13. september - otte uger senere end planlagt.

/ritzau/

Meddelelsen fra DFL
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Annonce