Annonce
Leder

Bundsgaard er mere klarsynet end Sølvhøj

Man skal ikke lyve for befolkningen, men sige tingene som de er.

Det har formanden for Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus gjort. Nemlig ved at fortælle, at det, der for en måned siden var både velkomne og nødvendige forbedringer i den danske velfærd, pludselig virker som ønsketænkning.

Minimumsnormeringer, tilbagetrækningsreform, klimaindsats og andre gode politiske initiativer kommer til at havne i dybfryseren, for der er ingen eller meget lidt finansiering til det.

Corona-indsatsen kommer til at koste samfundet milliarder af kroner i den akutte fase, men derefter venter en endnu større regning, for der bliver et blodbad blandt små og mellemstore virksomheder, og de, som lukker, kommer aldrig igen. Staten mister milliardindtægter og får milliardudgifter.

Det er naturligvis sympatisk, at Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten i læserbrevet her på siden skriver, at vi skal holde fast i det velfærdsspor, som er lagt. Desværre virker det som om, han befinder sig på en anden planet og ikke har forstået alvoren i den regning, vi står over for.

Det er fint at hylde alle de mennesker, som vitterligt gør en stor, samfundsnyttig indsats lige nu i vores offentlige institutioner.

Men man må forstå, at den private sektor er i knæ. Den private sektor er ikke kun storbanker og direktører med skyhøje gager. Der er også mureren, fysioterapeuten, ekspedienten, tjeneren, musikeren, skuespilleren og mange andre, som fra den ene dag til den anden er fyret og har svært ved at skue ud i fremtiden. Folk der i forvejen har kæmpet en hård kamp for levebrødet.

Corona-nedlukningen var det, som væltede læsset.

Pengene kan kun bruges én gang, og vi kommer alle til at betale prisen. Den offentlige sektor fylder og skal fylde meget i Danmark, men at forestille sig, at halvdelen af landets "virksomhed" går fri af det her, er en helt urealistisk tanke.

Men jeg er ligeså bekymret for velfærden, som Jakob Sølvhøj er. Derfor må der gøres alt for at minimere skaden. Bekæmpelse af corona bør have høj prioritet, men det bør - undskyld - sidestilles med en indsats for at bevare håbet for den private sektor, ellers kommer det hurtigt til at ramme den velfærd, vi er så stolte af.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

112

16-årig spritbilist i scooter-uheld

Annonce