Annonce
Viborg

BUPL: Coronakrise går hårdt ud over børnene

Kontakten mellem børn og voksne er blevet mindre under corona-krisen, mener BUPL. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
De ansatte i daginstitutionerne har under coronakrisen haft travlt med at spritte af og gøre rent, og det er gået ud over børnene, mener BUPL's medlemmer.
Annonce

Viborg: Ni ud af 10 pædagoger i Viborg Kommunes mange daginstitutioner mener, at de mange sundhedsmæssige retningslinjerne begrænser de pædagogiske aktiviteter, og at det blandt andet skyldes, at pædagogerne selv er nødt til at bruge tid på rengøring af legetøj og kontaktflader.

Det viser en undersøgelse, som fagforbundet BUPL har gennemført i Viborg Kommune. 304 pædagoger har deltaget i undersøgelsen.

70 procent af pædagogerne mener, at ressourcerne under de særlige omstændigheder er for få, således at det ikke er muligt både at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer og lave godt pædagogisk arbejde.

- Undersøgelsen bekræfter desværre de tilbagemeldinger, vi får fra pædagoger og ledere, nemlig at Coronakrisen er begyndt at påvirke børnenes trivsel i en negativ retning. Der er ikke længere ressourcer til at lave små børnegrupper eller til at ansætte vikarer, som vi så det i foråret under genåbningen. Nu er pengene brugt og kommunerne har smækket kassen i, forklarer Ivan Holck Jensen, formand for BUPL Midt- og Vestjylland.


Det er børnene, der taber, hvis ikke pengene findes. Det kan vi simpelthen ikke sidde overhørig.


Forbundet fremhæver, at normeringen allerede før coronakrisen var presset, og nu er voksenkontakten blevet endnu ringere. Ud over de mange opgaver med rengøring betyder ventetiden på coronatests også, at flere voksne ikke kommer på arbejde.

74 procent af alle pædagoger i Viborg Kommune har oplevet mangel på personale, fordi kolleger skulle coronatestes.

- Flere gange har vi fået lovning på, at institutionerne bliver kompenseret, men pengene når åbenbart ikke ud til børnene og pædagogerne – ikke i tilstrækkeligt omfang. Derfor må og skal politikerne tage ansvar. Det er børnene, der taber, hvis ikke pengene findes. Det kan vi simpelthen ikke sidde overhørig, siger Ivan Holck Jensen.

BUPL Midt- og Vestjylland efterlyser en decideret hjælpepakke, der skal garantere, at daginstitutioner og fritidsinstitutioner får den hjælp, der er behov for. Det handler først og fremmest om penge til rengøring og fuld vikardækning ved corona-relateret fravær, påpeger forbundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce