Annonce
Viborg

BUPL: Ro på - ingen panik

BUPL bevarer roen og venter på at se, hvilke retningslinjer, der kommer. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
BUPL er spændt på at se de retningslinjer, som institutionerne skal følge, når de åbner.
Annonce

Viborg: Der er mange spørgsmål, der ikke er besvaret, og der er sikker lige så mange spørgsmål, man kunne stille, men som man endnu ikke har fundet svar på.

Det er den overordnede konklusionen fra BUPL, efter at statsminister Mette Frederiksen mandag aften meddelte, at daginstitutionerne kan åbne den 15. april.

- Jeg hæftede mig ved, at Mette Frederiksen netop sagde kan åbne og ikke skal åbne. Der er stor forskel, og jeg kan slet ikke forestille mig, at alle institutioner er i stand i til at åbne onsdag i næste uge, siger formanden for BUPL i Midt- og Vestjylland, Ivan Holck Jensen.

Han understreger, at ingen endnu ved, hvordan retningslinjerne for åbningen bliver, og disse bliver i hans øjne helt afgørende for, hvornår institutionerne er klar.

- Bare en lille ting som rengøring, som statsministeren jo understregede skulle være i top. Vi er jo i forvejen ikke så kendt for at bruge mange ressourcer på rengøring, så hvordan fordobler vi lige pludselig den? Hvem skal gøre det? spørger BUPL-formanden.

Han ønsker også mere vished for sine medlemmers sikkerhed. Det betyder blandt andet, at der skal være de rigtige værnemidler - og nok af dem. Desuden er det spørgsmålet om at blive testet, hvis man føler sig syg.

- Det er sådan noget, mine medlemmer lige tænker over, siger Ivan Holck Jensen, og føjer til:

- Jeg vil opfordre alle til at tage det roligt. Hvis dette skal gøres ordentligt, tager det tid. Så ro på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce