Annonce
Kultur

Store lokale ambitioner: Vil bygge amfiteater til fem millioner kroner

Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening har eksisteret siden 1945 og har afholdt sommerspil siden 1946. ”Busbjerg Spillene” er således Danmarks næstældste friluftsspil. Arkivfoto: Annelene Petersen
Indsamling af midler til kæmpe projekt på "Bjerget" er sat i gang.

Ulstrup/Bjerringbro: Folkene bag Busbjerg-spillene har en drøm. Foreningen, der hvert år står bag opsætningen af et sommerspil - kaldet Busbjerg-spillene, ejer også naturområdet Busbjerg, der er et hestesko-formet bakkedrag samt de omkring liggende arealer, og nu lægges der planer for at opføre et amfiteater på området.

Faktisk har planerne været under opsejling i flere år, fortæller Lisbeth Erfurth Gaba, der er næstformand i Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening

Projektet har et samlet budget på 4.912.500 kroner og har oprettet sig som projektansøger hos Realdanias kampagne - Underværker. Her er ansøgningsfristen  7. februar, og projektet, der blev offentliggjort på de sociale medier mandag, skal have opnået 500 stemmer på Realdanias hjemmeside, for at komme i betragtning. Lige nu har projektet modtaget 553 stemmer.

Annonce

- Vi  vil etablere et amfiteater med en permanent delvist overdækket scene ved Busbjerg og vil nytænke vores nuværende bygninger, så anvendelsesmulighederne bliver større til fordel for kulturinstitutioner i området samt lokalbefolkningen, skriver foreningen i sin ansøgning til Realdania.

I ansøgningen søges der om en million kroner, men projektgruppen, der er udpeget af foreningen, er også  i dialog om projektet med Favrskov Kommune samt LAG Randers-Favrskov.

Der vil ske terrænregulering i forbindelse med etablering af Amfiteater med en permanent delvis overdækket scene. Arkivfoto

- Det er klart, at vi også  skal ud og søge penge hos andre fonde samt hos kommunen, siger Lisbeth Erfurth Gaba, der sammen med resten af foreningen håber, at man kan komme fysisk i gang med projektet i 2023 eller 2024.

Projektgruppen består af foreningens formand, kasserer, sekretær og scenemester. Herudover er der også en arkitekt og en entreprenør fra lokalområdet tilknyttet.

Vi håber på, at amfiteateret kan blive et kæmpe aktiv for Ulstrup - ja hele Favrskov kommune og samtidig vil vi også gerne gøre området mere tilgængeligt, så vi kan lokke endnu flere besøgende til vores sommerspil

Lisbeth Erfurth Gaba

Foruden et amfiteater, der får en permanent delvis overdækket scene, omfatter projektet også ombygning af de to eksisterende bygninger, der er på området.

Anvendt til meget andet også

- Den ene bygning skal ombygges til øvelokale til vores teaterskole for børn og unge og kor samt til omklædningsrum for skuespillerne under sommerspillet. På den måde får vi nogle langt bedre arbejdsforhold, fortæller Lisbeth Gaba.

Den anden bygning skal anvendes som café med anretterkøkken samt toiletforhold til publikum. I forbindelse med denne etableres en stor terrasse.

Der er dog flere aspekter i det store projekt.

- Vi håber på, at amfiteateret kan blive et kæmpe aktiv for Ulstrup - ja hele Favrskov kommune og samtidig vil vi også gerne gøre området mere tilgængeligt, så vi kan lokke endnu flere besøgende til vores sommerspil, forklarer Lisbeth Erfurth Gaba og fortsætter:

- Den nye delvis overdækket scene vil udenfor Busbjerg-sæsonen blive anvendt til madpakkehus til gavn for den lokale skole og de lokale daginstitutioner samt for mange lokale og turister, som anvender området til gåture og naturoplevelser. Alle interesserede inklusiv bands, kor og virksomheder vil kunne anvende bygningerne til arrangementer, når faciliteterne bliver opgraderet. Det er således ikke kun Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening, der får et nyt samlingssted i et naturskønt område, men hele lokalområdet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Kultur

Fem fantastiske oplevelser til din lange weekend: Bonnie Tyler, Stig Rossen, bronzekamp og kirkemusik

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce