Annonce
Bjerringbro

Busbjerg Spillene går online med øvning

11-årige Rosa Kamstrup Søndergaardspiller den forældreløse Annie i årets forestilling på Busbjerg. Arkivfoto: Morten Dueholm
De 42 medvirkende i årets forestilling synger og danser derhjemme for at blive klar.
Annonce

Busbjerg: På dette tidspunkt af året plejer Busbjerg-folkene at være i fuld gang med at øve til årets friluftsforestilling. Det er de også i år, men det er på en noget anden måde end normalt. Corona-restriktionerne har også ramt øveaftenerne til årets forestilling "Annie", så de 42 medvirkende nu øver sammen - men hver for sig.

Koreograf Michelle Fonseca Kristiansen har optaget video med dansetrinene i slowmotion, så danserne kan øve trinene hjemme i stuerne. Kapelmester Gustav Hagner har sendt lydfiler til sangerne, og instruktør Michael Pedersen har via internettet kontakt til de medvirkende i små grupper, så alle får lært deres roller

- Jo vi er jo i fuld gang, men på en anden måde end vi plejer. Bestyrelsen og de kreative folk holder møder på Skype, og vi forsøger at holde modet oppe, i håb om at forestillingen kan gennemføres, siger pr-ansvarlig for Busbjerg Spillende Lisbeth Erfurth Gaba.

- Normalt skal man jo øve og forberede sig hjemme forud for øveaftener, men det er en meget anderledes måde at øve på, når man står alene med det derhjemme. Men både kapelmester, koreograf og instruktør er dygtige til at holde os opdateret, så man føler, at man er en del af det hele.

Camilla Nyizsnyanszky alias Miss Hannigan

Annonce

Øvedage hjemme

Der er premiere på "Annie" torsdag 18. juni, og dermed er der stadig nogen tid at gøre med, selv om de medvirkende må øve hjemme.

- Instruktøren siger, at 1. maj er smertegrænsen. Når vi kommer til den dato, skal vi gerne kunne samles og øve sammen på Busbjerg, hvis vi skal gennemføre dette års forestilling, siger hun.

Selv om årets forestilling er en trist og sørgelig historie om pigen Annie, som flygter fra sit børnehjem, så ender historien godt.

Hovedrollen som Annie spilles af 11-årige Rosa Kamstrup Søndergaard, der bor ved Tange, mens den skrappe børnehjemsforstander Miss Hanningan spilles af Camilla Nyizsnyanszky fra Kragelund ved Silkeborg.

Det er hendes 19. forestilling i træk på Busbjerg, og hun har dermed stor erfaring fra mange og lange øveperioder.

- Normalt skal man jo øve og forberede sig hjemme forud for øveaftenerne, men det er en meget anderledes måde at øve på, når man står alene med det derhjemme. Men både kapelmester, koreograf og instruktør er dygtige til at holde os opdateret, så man føler, at man er en del af det hele, siger den erfarne Busbjerg-skuespiller.

- Det kræver, at vi løfter i flok, men vi tror på det, og alle knokler på livet løs og håber på, at vi får lov til at gennemføre årets forestilling. Det vil være så ærgerligt, hvis vi må aflyse, siger Camilla Nyizsnyanszky, som var 15 år, da hun var med i den første Busbjerg-forestilling.

Annonce

Nu med hund

Med i forestillingen er også en hund, nemlig den to-årige Milo fra Gerning. Milo er en krydsning mellem en border collie og en islandsk hyrdehund.
- At hun er en rolig hund så vi, da vi alle til en øvedag skulle gå rundt mellem hinanden på en meget lille scene. Milo lå midt på gulvet og nød tilsyneladende bare selskabet, fortæller Lisbeth Erfurth Gaba.
På grund af restriktionerne i forbindelse med corona-smittefaren så er forårforestillingen med Busbjergs Børn helt aflyst. Den skulle have premiere på Ulstrup Skole 21. april.
- Det er rigtig ærgerligt, for de 23 børn har både øvet sig og glædet sig, men vores øveweekend 21. og 22. marts blev aflyst, og efter påske er der kun to øvedage tilbage, så vi har besluttet at aflyse, siger Lisbeth Erfurth Gaba, som sammen med Tove Bjørn og Asta Trier Gissel er instruktør på forestillingen.
Busbjerg Spillende kan i år fejre 75 års jubilæum, men det er dog ikke noget, der gøres noget særligt ud af, fordi alle i forvejen har nok at gøre med årets forestilling.
Camilla Nyizsnyanszky medvirker i Busbjerg Spillene for 19. gang i træk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce