Annonce
Kultur

Busbjerg Spillene i gang med at øve

Der øves til dette års Busbjergspil hjemme i stuerne og virtuelt. Pressefoto
Bestyrelsen tror på, at forestillingen kommer til at køre, men skuespillere har måtte øve øve virtuelt. Lørdag kan de dog mødes udenfor igen.

Ulstrup/Bjerringbro: Så er prøverne til årets spil, musicalen Annie gået i gang.

Busbjerg har ellers haft en ubrudt række af forestillinger siden 1946, men sidste år gjorde coronapandemien det umuligt at gennemføre prøverne og dermed også forestillingerne.

- Selvom pandemien stadig hærger, så ser bestyrelsen for Busbjerg Spillene optimistisk på muligheden for at komme til at spille forestillingen i år. Dels vil en stor del af befolkningen være vaccineret til sommer, men årstiden er også med os, siger Lisbeth Gaba, der er bestyrelsesmedlem hos Busbjerg Spillene.

Annonce

Da der stadig er forsamlingsforbud indendørs, så forgår prøverne lige nu virtuelt hjemme fra stuerne.

Kapelmester Gustav Hagner fortæller, at han er overrasket over så godt det går med at øve online.

- Gustav har allerede sidste år, da det stadig var planen at spille Annie, indspillet øvefiler med musikken, og dermed har skuespillerne så mulighed for at øve sangene. Koreograf, Michelle Fonseca Kristensen, har ryddet sin stue derhjemme, så der er plads til at danse. Det forgår således at Michelle gennemgår dansene trin for trin, mens skuespillerne danser derhjemme i deres egne stuer, sikkert til stor undren for underboerne for de der bor i lejlighed eller på kollegie, fortæller Lisbeth Gaba.

Instruktør, Michael Pedersen, øver replikker og gennemgår scenerne med skuespillerne, men fortæller, at det største arbejde venter, når skuespillerne kan komme på scenen.


Gustav har allerede sidste år, da det stadig var planen at spille Annie, indspillet øvefiler med musikken, og dermed har skuespillerne så mulighed for at øve sangene.

Lisberh Gaba, Busbjergspillene


Med det løftede forsamlingsforbud er det nu muligt at øve udenfor, og derfor har scenemester Jens Bo Lichtenstein sammen med sit hold lagt scenegulvet og allerede på lørdag starter de udendørs prøver.

Mangler mænd

- Det glæder alle sig til, men der skal medbringes godt med varmt tøj, for der er ikke mulighed for at man kan gå indenfor for at få varmen som det ser ud lige nu. Det er desværre heller ikke tilladt for besøgende på Busbjerg at stoppe op ved skuespillerpladsen og følge med i prøverne, som det ellers for nogen har været tradition at gøre, siger Lisbeth Gaba og fortsætter:

- Det sociale spiller en stor rolle i alle foreninger, men det har svære kår, når man ikke kan mødes fysisk. Derfor har instruktørassistenterne lavet et møderum online, hvor alle møder ind. Når det så er tid for at komme videre til en prøve, bliver man så lukket ind i det rum, hvor instruktør, koreograf eller kapelmester er. Man kan så møde ind lidt tidligere, eller blive hængende efter en prøve og få lidt social kontakt, men på behørig afstand.

En udfordring har været et mindre frafald af skuespillere, særligt blandt de unge og mændene.

- Det skyldes at flere har fået andet arbejde, er flyttet eller har fået andre arbejdstider. Derfor ledes der stadig med lys og lygte efter mænd, der har lyst til at prøve at stå på scenen. Det bliver et kort øveforløb, da skuespillerne allerede er i gang med prøverne, og da de store roller er besat, så bliver opgaven også overkommelig. Så hvis man har en drøm om at prøve – og er en mand, uanset alder - så er det bare med at komme i gang med at kontakte Busbjerg Spillene, siger Lisbeth Gaba.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce