Annonce
Rundt om Viborg

Butiks- og boligplan ud til høring

Den tidligere byggemarkedsbygning i Frederiks bliver næste år sandsynligvis år bygget om til dagligvarebutik. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lokalplanen for blandt andet en ny dagligvarebutik i Frederiks kommer nu i høring med borgermøde den 9. januar.

Annonce

Frederiks: Der kan sikkert godt blive trængsel ved 17-tiden den 9. januar i kulturhuset i Frederiks.

Den dag og det klokkeslet inviterer Viborg Kommune nemlig til borgermøde om den lokalplan, der kan komme til at danne grundlag for, at Frederiks får en ny dagligvarebutik samt en stribe nye boliger på den gamle tømmerhandelgrund midt i byen - og lige over for Dagli'brugsen.

Allerede før kommunens udarbejdelse af lokalplanen - der har nummeret 493 - har brugsens uddeler og bestyrelse protesteret kraftigt mod, at ejeren af tømmerhandelgrunden får lov at omdanne den tidligere byggemarkedsbygning til dagligvarebutik.

Brugsfolkene mener, at der ikke er plads til endnu en dagligvarebutik i byen - at man risikerer to skrantende butikker i stedet for én - brugsen - der går godt.

Desuden føler brugsledelsen sig negativt forskelsbehandlet af kommunen, fordi Dagli'brugsen tidligere på året fik nej til at kunne nedrive et nabohus med henblik på en butiksudvidelse.

Lokalplan 493 omfatter den tidligere tømmerhandelgrund i Frederiks - beliggende mellem Solvænget og Brorsonsvej. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Vedtagelse efter nytår

Modstanden mod en ekstra butik med føde- og andre dagligvarer er dog ikke entydig i byen. På blandt andet Facebook har adskillige ytret sig positivt om udsigten til mere konkurrence og flere valgmuligheder som forbruger.

Og Viborg Kommune har altså valgt at imødekomme anmodningen om at lave en lokalplan, der ændrer tømmerhandel-grunden fra et erhvervsområde til "særligt pladskrævende varegrupper" så som byggematerialer til et område for detailhandel.

Lokalplanforslaget indebærer, at der foruden en dagligvarebutik på brutto 1200 kvadratmeter vil kunne opføres cirka 15-20 boliger på et område, der til sammen er på næsten to hektar.

Ifølge den kommunale tidsplan vil lokalplanen - med eller uden tilretninger foranlediget af den offentlige høringsperiode - kunne vedtages i foråret 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce