Annonce
Erhverv

Butiksansatte tog kosten i egen hånd: Gågaden blev sat i stand onsdag morgen

Aaskovs medarbejdere var blandt dem, der onsdag morgen var på gaden for at gøre gågadens butikker og veje forårsklar. Foto: Morten Pedersen
Med tilhørende morgenbitter og bagerbrød brugte omkring 50 butikker en time inden onsdagens åbning på at gøre forårsrent i gågaden. Park og Vej fulgte trop og bruger resten af dagen på at runde af.

Viborg: Det var gråt og køligt, som forårsdagene i marts jo er flest.

Men ligesom vi mentalt gør os klar til lysere og mere solrige tider, så gjorde gågadens butiksansatte, kommunens Park og Vej-folk samt frivillige klar til foråret og en lysere tid.

Gågaden var med handelsforeningen Vi er Viborgs egne ord "lidt corona-træt", og det skulle der altså gøres noget ved. Foreningen havde opfordret alle virksomheder, bygningsejere og beboere i midtbyen til at deltage.

En morgenbitter hos Vi er Viborg og et rundstykke hos Vores Bager - og så var folk klar til at gribe kost og skovl. Foto: Morten Pedersen

Mødt af Helle Sørensen og Anne Hermann fra Vi er Viborg i en ladcykel og bevæbnet med morgenbitter i Vestergade foran Vores Bager, der stod for morgenbrød, var cirka 50 butikker tilmeldt til forårsrengøringen.

- Vi er super tilfredse med opbakningen. 50 butikker er mere, end vi regnede med. Og samtidig er stemningen helt fantastisk. Det her er også en god måde at mødes på efter en lang nedlukning af butikkerne, sagde Helle Sørensen.

En af de butikker, der stod stærk repræsenteret med kost, skovl og teleskopstang til facadevask, var tøjbutikken Aaskov. Her var fire medarbejdere i gang med rengøringen foran butikken - blandt dem Grethe Lykke og Susanne Frederiksen.

- Det er en alletiders måde at mødes på, og det trænger helt ærligt også til lige at blive støvet lidt af, sagde Grethe Lykke, inden hun blev suppleret af Susanne Frederiksen:

- Vi får lige pudsen facaden af og får fjernet lidt alger. Og så runder vi af med at få sat nogle blomster op. Det bliver godt.

Når butikkernes ansatte havde gjort, hvad de kunne, tog Park og Vej over. Foto: Morten Pedersen

Da de butiksansatte trak ind i forretningerne igen for at udøve deres normale virke, tog Park og Vej over for at bruge resten af arbejdsdagen på at få gågaden til at fremstå i i sin bedst mulige udgave, inden foråret og påsken for alvor rammer os.


Vi er super tilfredse med opbakningen. 50 butikker er mere, end vi regnede med. Og samtidig er stemningen helt fantastisk. Det her er også en god måde at mødes på efter en lang nedlukning af butikkerne.

Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rapport om tre Viborg-byggerier er klar - kommunen er i gang med at undersøge den

Annonce