Annonce
Rund om Viborg

By blev til en kæmpe myretue for en aften

Gerda Breum Andersen blev kåret som årets løve. Foto: Henning M. Nielsen.
Løvel har holdt byfest med rigtig mange deltagere og med kåringen af en meget overrasket "årets løve".

Løvel: Årets byfest i Løvel blev skudt i gang i bogstaveligste forstand, da det var tid for Løvels deltagelse i Lokaldysten. Hundredevis af Løvel borgere i alle aldre var mødt frem til arrangementet, som blev afviklet i et samarbejde mellem den lokale løbeklub, ”Team Løvel” og ”Kultur, Service & Events” i Viborg Kommune.

Her skulle man via særlige ruter gå/løbe/cykle alle de kilometer, man kunne nå i tidsrummet 17.30 – 19.30. Ved hver rute fik man en farvet elastik, som så skulle "bæres hjem til boet", så ”Kultur, Service & Events” efterfølgende kan holde mandtal på antallet af tilbagelagte kilometer.

I Løvel sås, ud over de utrolig mange gående og løbende deltagere, både tandemcykler, budcykler med børn og mountainbikes, som undervejs blev skiftet ud med racercykler, så det personlige mål af kilometer kunne nås.

”Løvel Fonden 2000” sponserede efterfølgende dagens ret til alle, som var aktive i Lokaldysten.

Samme aften kunne man købe nøgler til Skattekisten og vinde en robotstøvsuger, sponseret af Min Købmand i Løvel.

Annonce
Gerda Breum Andersen var noget overrasket over, at hun skulle have titlen. Foto: Martin Bjerring.

Igen fuldt telt

Torsdag aften var der igen fuldt telt, denne gang i forbindelse med harmonikatræffet, et arrangement som vanen tro, havde besøg af mange harmonikaklubber og -orkestre og masser af danseglade mennesker – alt imens der blandt andet var mulighed for ansigtsmaling og snobrødsbagning udenfor.

Fredag eftermiddag blev der dømt skum- og poolparty i det fri for det yngre publikum, hvor i mod stand up-komikerne Torben Chris og Thomas Hartmann i teltet om aftenen var forholdt det voksne publikum, og skal man vurdere ud fra lydniveauet var begge dele en stor succes. Fredag var der også salg af nøgler til Skattekisten, som denne gang indeholdt en overraskelsespakke fra XL Byg i Møldrup.

Lørdagen, byfestens sidste dag, stod især i det kulinariske tegn. Dagen startede med fælles morgenkaffe, sponseret af Den Jyske Sparekasse, efterfulgt af gudstjeneste i teltet arrangeret af menighedsrådet i Løvel. Herefter var der kagekonkurrence samt smagning af disse – og hvor ”Bedste smag” af kage blev vundet af Maja og titlen for den ”Flotteste kage” blev vundet af Freja.

Overrasket løve kåret

Lørdag eftermiddag var det så blevet tid for Løvels Løve 2018, Sander Steffensen, at takke af og aflægge beretning for året som løve. Sander gav her en velfortjent og stor ros til folkene bag afviklingen af lan-party i Løvel Hallen, en velbesøgt aktivitet, som havde genereret et flot overskud til løve-kontoen.

Som Løvels Løve 2019 blev en meget overrasket Gerda Breum Andersen valgt. Gerda har i tidens løb været aktiv i mangt og meget og er blandt andet kendt for at være en del af ”Løvels kedeligste par” (Amatørscenen), hun har været aktiv i Friluftsliv (Idrætsforeningen), har været en del af ”Quinde-py” og dermed også medarrangør af en del fester i Løvel, og så er hun medredaktør på lokalbladet ”Løvel Netop Nu”.

Byfesten i Løvel sluttede med aftenfest og fællesspisning i teltet samt en sidste gang salg af nøgler til Skattekisten, som denne gang indeholdt en festmenu til 35 personer fra Slagter Storm samt tre kasser øl fra Hancock.

Sander Steffensen, der blev kåret som løve i 2018 og dermed gik af som regerende løve ved byfesten, overrakte blomster til sin efterfølger. Foto: Sanni Kalhøj.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce