Annonce
Bjerringbro

Bychefen forventer øget bosætning

Bychef Lars Christiansen viste i Bjerringbro Kulturfestival rundt i Bjerringbro - her på Niels Due Jensens Plads, som han håber vil betyde noget for  bosætningen i de kommende år. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Lars Christiansen håber, at byens nye attraktioner vil trække nye folk til Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: "Vi arbejder på øget bosætning i Bjerringbro, men om det er nok til at bevare de to skoler, det hverken kan eller vil jeg sige noget om."

Sådan lyder det fra bychef Lars Christiansen i forbindelse med, at folkene bag underskriftsindsamlingen 'Bevar 2 Skolematrikler I Bjerringbro' sætter deres lid til, at udsigten til flere indbyggere i byen er et godt grundlag for at bevare både Egeskovskolen og Bøgeskovskolen.

Lars Christiansen understreger, at han ikke har nogen mening, om hvorvidt begge Bjerringbro-skoler skal bevares, og han ønsker ikke at blande sig i debatten.

Annonce

Ambitiøse planer

- Byforum blander sig ikke i debatten, vi tror ikke på, at vi er klogere end skolefolkene. I stedet arbejder vi for øget bosætning, og en by som Bjerringbro burde kunne bære et indbyggertal på 10.000, siger bychefen.

- Nogle tænker måske, at jeg er tosset at sige sådan, når der i øjeblikket 'kun' bor omkring 7.500 mennesker i byen. Men man må gerne være ambitiøs på byens vegne. Jeg har en tyrkertro på, at den nye Niels Due Jensens Plads, ombygning af Åpromenaden og det nye lyskunst-projekt samt andre nye initiativer i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter sammen med gode jobmuligheder  vil betyde, at byen kan vokse inden for de næste ti år, tilføjer Lars Christiansen.


Jeg har en tyrkertro på, at den nye Niels Due Jensens Plads, ombygning af Åpromenaden og det nye lyskunst-projekt samt andre nye initiativer i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter sammen med gode jobmuligheder  vil betyde, at byen kan vokse inden for de næste ti år.

Lars Christiansen, bychef


- Bjerringbro ligger fint i forhold til Viborg. Hvis man flytter til Hald Ege eller Arnbjerg, så er der 10-15 minutter i bil til Viborg centrum. Fra Bjerringbro tager der lidt længere tid at køre til Viborg. Men det betyder meget, at både byggegrunde og husene i Bjerringbro er billigere end i Viborg, og hvis man skal i byen en aften, så kan man tage med toget fra Bjerringbro, og efter 17 minutter står man midt i Viborg by,  siger Lars Christiansen.

Annonce

Prognoser

I følge Viborg Kommunes befolkningsprognose er der 7.522  indbyggere i Bjerringbro i år.  I 2030 ser der ud til at være 7.470 - altså 52 personer færre. Altså er der meget langt op til de 10.000 indbyggere, som bychefen drømmer om.

- Vi skal "slås" med befolkningsprognoserne, for selv om der nu er kommet gang i byggeriet i Hindbærkrattet, så forventer jeg ikke, at det vil påvirke indbyggertallet.  Erfaringen viser, at folk i Bjerringbro er rigtig gode til at flytte rundt i lokalområdet. Typisk er det folk, som allerede bor i området, som bygger nyt hus i Bjerringbro, og det kommer der ikke flere folk af, slutter Lars Christiansen.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce