Annonce
Bjerringbro

Bychefen forventer øget bosætning

Bychef Lars Christiansen viste i Bjerringbro Kulturfestival rundt i Bjerringbro - her på Niels Due Jensens Plads, som han håber vil betyde noget for  bosætningen i de kommende år. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Lars Christiansen håber, at byens nye attraktioner vil trække nye folk til Bjerringbro.

Bjerringbro: "Vi arbejder på øget bosætning i Bjerringbro, men om det er nok til at bevare de to skoler, det hverken kan eller vil jeg sige noget om."

Sådan lyder det fra bychef Lars Christiansen i forbindelse med, at folkene bag underskriftsindsamlingen 'Bevar 2 Skolematrikler I Bjerringbro' sætter deres lid til, at udsigten til flere indbyggere i byen er et godt grundlag for at bevare både Egeskovskolen og Bøgeskovskolen.

Lars Christiansen understreger, at han ikke har nogen mening, om hvorvidt begge Bjerringbro-skoler skal bevares, og han ønsker ikke at blande sig i debatten.

Annonce

Ambitiøse planer

- Byforum blander sig ikke i debatten, vi tror ikke på, at vi er klogere end skolefolkene. I stedet arbejder vi for øget bosætning, og en by som Bjerringbro burde kunne bære et indbyggertal på 10.000, siger bychefen.

- Nogle tænker måske, at jeg er tosset at sige sådan, når der i øjeblikket 'kun' bor omkring 7.500 mennesker i byen. Men man må gerne være ambitiøs på byens vegne. Jeg har en tyrkertro på, at den nye Niels Due Jensens Plads, ombygning af Åpromenaden og det nye lyskunst-projekt samt andre nye initiativer i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter sammen med gode jobmuligheder  vil betyde, at byen kan vokse inden for de næste ti år, tilføjer Lars Christiansen.


Jeg har en tyrkertro på, at den nye Niels Due Jensens Plads, ombygning af Åpromenaden og det nye lyskunst-projekt samt andre nye initiativer i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter sammen med gode jobmuligheder  vil betyde, at byen kan vokse inden for de næste ti år.

Lars Christiansen, bychef


- Bjerringbro ligger fint i forhold til Viborg. Hvis man flytter til Hald Ege eller Arnbjerg, så er der 10-15 minutter i bil til Viborg centrum. Fra Bjerringbro tager der lidt længere tid at køre til Viborg. Men det betyder meget, at både byggegrunde og husene i Bjerringbro er billigere end i Viborg, og hvis man skal i byen en aften, så kan man tage med toget fra Bjerringbro, og efter 17 minutter står man midt i Viborg by,  siger Lars Christiansen.

Annonce

Prognoser

I følge Viborg Kommunes befolkningsprognose er der 7.522  indbyggere i Bjerringbro i år.  I 2030 ser der ud til at være 7.470 - altså 52 personer færre. Altså er der meget langt op til de 10.000 indbyggere, som bychefen drømmer om.

- Vi skal "slås" med befolkningsprognoserne, for selv om der nu er kommet gang i byggeriet i Hindbærkrattet, så forventer jeg ikke, at det vil påvirke indbyggertallet.  Erfaringen viser, at folk i Bjerringbro er rigtig gode til at flytte rundt i lokalområdet. Typisk er det folk, som allerede bor i området, som bygger nyt hus i Bjerringbro, og det kommer der ikke flere folk af, slutter Lars Christiansen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

'Et flot stadion med forfærdeligt grimme farver': Endelig forvandles facaden på byens fodboldmekka

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Bjerringbro

Bjarke har altid elsket at skrue i maskiner og få sorte fingre - nu modtager han fornem hæder

Bjerringbro For abonnenter

Radiser og salat på taget af lokal idrætshal - idéer er der nok af

Alarm 112

Husejer måtte i sving for at indfange flyvende isoleringsplader: De fløj gennem landsbyen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Kultur

Knus Kræft i Viborg gør det igen: Næsten seks millioner kroner samlet ind til alvorligt syge børn

Viborg For abonnenter

Politik kan føre til alt - også had mellem partisoldater

Navne For abonnenter

Ellen fylder 90 år og underviser stadig 10 ballethold om ugen: - Jeg er taknemlig for, at jeg kan undervise mange timer om ugen uden at have en sygedag

Rundt om Viborg

Nye byggegrunde på vej - men først skal arkæologerne prøvegrave - det kan spænde ben for projektet

Annonce