Annonce
Rundt om Viborg

Byens børn kan glæde sig: Bank-fond baner vejen for ny legeplads med hele 600.000 kroner

Det store, grønne område ved Volden i Skelhøje ligger forholdsvis ubenyttet hen. Men med en stor fornyelse - blandt andet i kraft af en stor donation fra Nordea Fonden - håber borgerforeningen, at det kan blive et attraktivt, rekreativt område for både børn og voksne. Foto: Morten Pedersen
Nordea Fonden giver 600.000 kroner til en legeplads på det gamle stationsområde i Skelhøje. I borgerforeningen er der jubel.

Skelhøje: - Så bliver det også jul i Skelhøje!

Kim Steffensen, næstformand i borgerforeningen, jubler sammen med den øvrige bestyrelse - og sikkert mange andre borgere i den lille by - over, at Nordea Fonden på ansøgning har meddelt, at fonden donerer 600.000 kroner til etablering af en legeplads på det store grønne område ved Volden - over for kulturhuset.

I forvejen har Viborg Kommune givet tilsagn om 100.000 kroner, lige som kommunen hyrer en landskabsarkitekt, som skal give bud på, hvordan legepladsen kan passe ind i de øvrige planer for fællesarealet på og omkring stedet, hvor Skelhøje Station en gang lå.

Annonce
Kim Steffensen glæder sig over donationen fra Nordea Fonden. Nu kan Skelhøje Borgerforening snart komme i gang med den længe ønskede fornyelse af det tidligere stationsområde. Arkivfoto: Morten Dueholm

Netop historien om Skelhøje som stationsby skal også trækkes frem i forbindelse med den fremtidige udnyttelse af et grønt og rekreativt område.

- Den gamle jernbaneperron ligger der jo stadig, men den skal vi have fremhævet på en eller anden måde, så stationsby-historien synliggøres mere, fortæller Kim Steffensen.

Men som det første gælder det altså legepladsen. Der er lige nu et lille legeområde med nogle få redskaber, men det er kun for små børn. Borgerforeningen håber, at etableringen af en ny og større kan begynde til foråret, og at byens børn - små som lidt større - senere på året kan tage den nye legeplads i brug.

Foruden legeredskaber med videre kommer der også en bålhytte, som ifølge Kim Steffensen "også har været et længe næret ønske", lige som der sættes nogle bord-bænke-sæt op.


Det betyder selvfølgelig, at vi skal ud at søge flere penge

Kim Steffensen, næstformand i Skelhøje Borgerforening

Langtids-projekt

Det slutter dog ikke her, for Skelhøje Borgerforening har en større plan med stationsområdet, som gennemskæres af Alhedestien, der benyttes af mange cyklister og fodgængere. Tanken er da også at gøre stedet til en attraktiv rasteplads for blandt andre cyklende og vandrende på denne sti og på Hærvejen, som også går gennem Skelhøje. Lige som en hel tur på Kalk Kaminoen jo begynder eller ender her.


Der er allerede en mindre legeplads for helt små børn på Volden i Skelhøje. Men den kommende legeplads skal være større og for børn i flere aldre. Foto: Morten Pedersen

Det samlede stationsområde-projekt kan ifølge borgerforeningen komme til at koste omkring et par millioner kroner og tage flere år at realisere.

- Det betyder selvfølgelig, at vi skal ud at søge flere penge, men det bliver forhåbentlig lettere nu. Det er i hvert fald fantastisk, at Nordea har støttet os, og det er vi meget taknemmelige for, siger Kim Steffensen, der også roser Viborg Kommune for "et rigtigt godt samarbejde" om legeplads-projektet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Livsstil For abonnenter

44-årige Ivan faldt om og døde i gildesalen på sin søns konfirmationsdag: Nu spiller han op til dans i det hinsides

Bjerringbro

Fokus på Tange Søs fritidskvaliteter og kulturhistorie giver nyt håb: Vandplaner for tredje vandplansperiode er i høring

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Annonce