Annonce
Rund om Viborg

Byens Butik: Kom og køb de sidste anparter

Salget af anparter blev sat i gang ved et kick off-arrangement den 6. april. Arkivfoto: Morten Pedersen
Borgerne i Rødding og omegn har investeret cirka 1,2 millioner kroner i byens kommende købmandsforretning. Initiativtagerne håber på, at de lige kan få solgt for cirka 250.000 kroner mere.

Rødding: Opbakningen til Byens Butik i Rødding er fantastisk, men nu skal slutspurten lige sættes ind.

Sådan lyder meldingen fra arbejdsgrupperne bag det initiativ, der skal føre til, at man får åbnet en borgerejet købmandsforretning i den nedlagte brugs' lokaler i Rødding. Borgerne i Rødding og omegn har ind til nu købt anparter for cirka 1,2 millioner kroner, men målet er at nå halvanden million kroner, og initiativtagerne håber, at de kan få de sidste investorer frem inden den stiftende generalforsamling den 11. juni. Når generalforsamlingen først går i gang, er det ikke længere muligt at tegne anparter.

- Vi har oplevet en fantastisk opbakning, men hvis nogen har glemt at købe anparter eller tænker, at de godt kan købe lidt flere, så vil vi gerne animere dem til at gøre det. Ind til nu har har 256 borgere købt anparter, men vi skulle gerne op i nærheden af halvanden milion, selv om vi har fået tilbud på gulv og køleanlæg til den nye forretning, der er lidt billigere end budgetteret, siger Henning Vester.

Han er medlem af forretningens ejendomsgruppe og er en af de fem Rødding-borgere, der har købt de nedlagte brugs-lokaler. Når anpartsselskabet stiftes, overtager selskabet lokalerne.

- Vi vil gerne have lidt mere anpartskapital ind, og vi ved også, at nogle har sagt, at de egentlig godt vil købe en anpart mere, så vi håber på både at sælge flere til dem, der allerede har købt, og måske at få nogle nye på banen. Vi har oplevet en kanon-opbakning hele vejen rundt. Vi er gået rundt til dem, der ikke har købt anparter endnu. Det har også givet pænt, og her er vi også blevet taget godt imod, fortæller Henning Vester.

Brugsen i Rødding lukkede ved juletid i 2019, men borgerne er i gang med at etablere en borgerejet købmandsbutik i stedet. Arkivfoto

Mulighed for at donere

Han tilføjer, at der også er mulighed for at donere penge til butiks-projektet i stedet for at købe anparter. For eksempel har et almennyttigt boligselskab stillet en større donation i udsigt, fordi selskabet ifølge reglerne ikke kan købe anparter. Der er også ældre borgere i byen, som har doneret i stedet for at købe en anpart til de 2500 kroner per styk, som de koster.

På den stiftende generalforsamling den 11 juni - den holdes klokken 19 i Rødding Forsamlingshus - er det planen, at stifte anpartselskabet, der skal eje bygningen og ansætte en købmand, der skal drive forretningen som en selvstændig virksomhed med egen risiko. Man samarbejder med købmandskæden Dagrofa, som har fundet en mulig kandidat til jobbet. Købmanden lejer bygningen billigt - huslejen er på en procent af omsætningen - og vedkommende får ansvaret for vedligeholdelsen af bygning og inventar.

- Hele formålet er, at byens borgere og anpartsselskabet giver købmanden gode betingelser, så vi dermed sikrer en bæredygtig butik til fælles bedste, siger Henning Vester.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce