Annonce
Rund om Viborg

Byens forsamlingshus har fået den helt store omgang

Vammen Forsamlingshus har gennemgået en større renovering. Her ses fra venstre Ghita Rasmussen, Mette Bjerring, energirådgiver Flemming Daugaard og Anne Mette Olsen. Privatfoto

Vammen Forsamlngshus er blevet isoleret og energi-renoveret og har blandt andet fået nye toiletter og indgangsparti.

Vammen: Nu er der isolering i væggene, fornuftig energiforsyning, og der er i det hele taget pænt og indbydende. Håndværkerne er ved at lægge sidste hånd på en omfattende renovering af Vammen Kultur- og Forsamlingshus.

Renoveringen begyndte i 2016 med hjælp fra energirådgiver Flemming Daugaard fra Rødding. Han foretog først en termografisk fotografering af ydermurene og kunne konstatere, at der overhovedet ingen isolering var. Fra forsamlingshuset fortæller man, at energirådgiveren hjalp med planlægningen af forløbet og i det hele taget var en stor hjælp til arbejdet med at udfylde ansøgningerne om økonomisk støtte.

Lions Club Tjele og Viborg Kommune var klar til at give økonomisk støtte til energiforbedring samt renovering af toiletter og etablering af et handicaptoilet. Huset blev isoleret. Der blev opsat nye lofter, opstillet to varmepumper, og loftslyset i salene blev udskiftet til LED-lys. Lokale borgere har også bakket op om projektet økonomisk.

Frivillige fra byen klarede nedbrydningen, så de lokale håndværkere kunne komme til med deres del af arbejdet.

I november gik anden etape i gang. Den omfatter renovering af toiletter og indgangsparti. Det er planen, at arbejdet skal være færdig omkring den 1. februar i år.

"Vammen Kultur- og Forsamlingshus siger stor tak for både økonomisk hjælp og praktisk hjælp," skriver bestyrelsen i en mail til folkebladet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce