Annonce
Rundt om Viborg

Byfest: En kombination af kartofler og tyrolerstemning

Lige som sidste år bliver der et høstmarked i forbindelse med kartoffelfestivalen i Frederiks. Denne gang dog ikke ved og i Alhedehallerne, men på en plads nær Pakhuset i Jernbanegade. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Frederiks: Sidste års succes med en tre-dages kartoffelfestival gentages i år i Frederiks, hvor en stribe foreninger i byen går sammen om arrangementet.

Kartoffelfestivalen knytter sig naturligvis til, at Frederiks og Alheden traditionelt er en egn, hvor der dyrkes mange kartofler. Og selvfølgelig handler det også om, at der stadig bor rigtig mange kartoffeltysker-efterkommere i byen og den nærmeste omegn.

Men der hentes dog også inspiration langvejs fra, idet et af højdepunkterne under festivalen bliver oktoberfesten "med ægte tyrolerstemning".

Det er lørdag den 3. oktober. Dagen før holdes der høstmarked, hvor alle lokale, der dyrker grøntsager, frugt, honning og andre føde- og råvarer inviteres til at oprette en bod på "markedspladsen", som i år etableres ved Pakhuset på Jernbanegade.

I forbindelse med kartoffelfestivalen er der også fællesspisning, lige som årets kartoffel - eller rettere: den, der har dyrket den største kartoffel i år - kåres. Årets kartoffel-vinder får foruden æren en en vandrepokal overrakt.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce