Annonce
Erhverv

Byggefirma flytter fra Bjerringbro

Blandt mange opgaver har Juel Ditlefsen & Nielsen i Bjerringbro blandt andet muret en dyb port i Bispens Hald - af mange kendt som Hald Ruin. Arkivfoto
Juel Ditlefsen & Nielsen flytter til nytår sin afdeling i Bjerringbro til Brabrand.

Bjerringbro: I disse år skyder det ene højhus efter det andet op i de større byer, og det mærker det lokale byggefirma Juel Ditlefsen & Nielsen. Derfor flytter firmaets Bjerringbro-afdeling ved årsskiftet til Brabrand ved Aarhus.

- Rigtig mange af vores opgaver - omkring 85 procent - er i større byer, blandt andet Silkeborg og Aarhus. Desuden har vi de seneste fem-seks år haft vores administration og en del af det øvrige firma i Brabrand ved Aarhus. Derfor har vi længe overvejet, om vi skulle samle det hele. Og det er det, som vi arbejder hen mod nu, siger Jan Bak, som ejer firmaet sammen med Anders Nørgaard.

Firmaet har omkring 25 medarbejdere, men kun en håndfuld af dem bor i Bjerringbro-området. De øvrige kommer fra et større område og er vant til at køre efter opgaver forskellige steder.

- Sådan er byggebranchen, håndværkerne kommer alle steder fra, tilføjer Jan Bak.

Annonce

- Rigtig mange af vores opgaver - omkring 85 procent - er i større byer, blandt andet Silkeborg og Aarhus. Desuden har vi de seneste fem-seks år haft vores administration og en del af det øvrige firma i Brabrand ved Aarhus. Derfor har vi længe overvejet, om vi skulle samle det hele. Og det er det, som vi arbejder hen mod nu.

Jan Bak, medejer af Juel Ditlefsen & Nielsen.

Maskiner på auktion

Flytning betyder i de fleste tilfælde også oprydning. Det er også tilfældet for Juel Ditlefsen & Nielsen. Firmaet har rigtig mange maskiner og andre effekter, som ikke bruges mere, og som ikke skal med til den nye adresse. Det har andre firmaer og private nu mulighed for at købe, idet det hele er sat til salg hos auktionsfirmaet Damonline, som har specialiseret sig i at sælge maskiner på auktion.

- Der er tale om maskiner, som vi haft i overskud. Der er både stilladser, små og store maskiner. Vi har overladt opgaven til auktionsfirmaet, og de styrer det hele, så må vi se, hvor meget der bliver solgt, siger Jan Bak.

Hvis man gerne vil se en maskine, før man køber den, holder Damonline en eftersynsdag torsdag 24.oktober, hvor eventuelle købere kan komme og se varelageret og eventuelt købe af effekterne.

Spor i Bjerringbro

Juel Ditlefsen & Nielsen har på de 20 år i byen på flere måder sat sine spor i Bjerringbro. Firmaet har således bygget tre af punkthusene på den tidligere slagterigrund og stod også for udvidelsen af Bjerringbro Idrætspark for nogle år siden.

I øjeblikket bygger firmaet boliger i Gødvad ved Silkeborg. Tidligere har det bygget flere daginstitutioner i Aarhus-området.

Juel Ditlefsen & Nielsen startede oprindeligt i Ulstrup men kom til Bjerringbro for snart 20 år siden.

Dengang købte firmaets grundlæggere Johannes Juel Ditlefsen og Keld Nielsen den tidligere Bjerringbro Maskinfabrik og flyttede firmaet ind på Busbjergvej. Grundlæggerne ejer stadig bygningen.

Det vides endnu ikke, hvad der skal ske med bygningen, som ligger på en synlig plads ved rundkørslen ved Østre Ringvej og Busbjergvej. Mammen Mejeri har i øjeblikket lejet sig ind i en del af hallen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce