Annonce
Viborg

Byggemarkeder slår alle rekorder: - Det har været og er fortsat helt vildt!

Man kan godt blive lidt træt af over en meget lang periode at holde armene oppe i begejstring, men et tilfreds smil trætter aldrig. Sådan må direktør Gert Nyvang-Pedersen have det efter omsætningsrekord hos XL Byg Tømmergaarden i Overlund hver eneste måned fra marts og frem til nu.
Corona-krisen i landets byggemarkeder har nærmest bestået i at følge med efterspørgslen. Hos XL Byg i Overlund glæder direktør Gert Nyvang-Pedersen sig til, at hans hårdtarbejdende personale kan få en tiltrængt ferie-puster.
Annonce

Overlund: Da en vis Mette den 11. marts lukkede Danmark ned på grund af smittefaren fra coronavirus, besluttede afdelingsdirektør Gert Nyvang-Pedersen, at personalet i XL Byg Tømmergaarden i Overlund skulle arbejde på skift, halvdelen ad gangen. Det varede dog ikke mange dage, inden alle var tilbage og arbejdede på fuld styrke – og lidt til.

- Det har været og er fortsat helt vildt! Vi har fra marts lavet omsætningsrekord hver eneste måned. Lige nu er vi lidt glade for, at ferien er begyndt, for personalet har virkelig været presset.

Alle trænger til at få ladet batterierne op, siger Gert Nyvang-Pedersen.

Ud over, at alle i perioden fra marts og frem til nu har været lidt trætte, når de gik hjem efter arbejde, så glæder det afdelingsdirektøren, at ingen hos XL Byg har været syge, hverken af coronavirus eller andet.

Det er især gør-det-selv-folket blandt de hjemsendte, som pludselig fik meget tid til småprojekter i og omkring hjemmet, der har skabt travlhed hos XL Byg og landets øvrige byggemarkeder. Og håndværkerne og anlægsgartnere har heller ikke ligget på den lade side under corona-krisen.

- Det er ikke kun enkelte varegrupper, der er blevet revet ned fra hylderne, men hele spektret. Der er blandt andet blevet lavet en del nye terrasser og carporte i Viborg og omegn i den seneste tid, ligesom der er solgt en del hånd- og el-værktøj, konstaterer Gert Nyvang-Pedersen.


Det er ikke kun enkelte varegrupper, der er blevet revet ned fra hylderne, men hele spektret. Der er blandt andet blevet lavet en del nye terrasser og carporte i Viborg og omegn i den seneste tid, ligesom der er solgt en hånd- og el-værktøj.

Gert Nyvang-Pedersen, afdelingsdirektør.


Annonce

Presset på leverancer

I de seneste uger og nok også lidt ud i fremtiden er branchens største problem, at leverandørerne har svært ved at følge med efterspørgslen. Allerede nu er der flere ugers ventetid på nogle byggematerialer.

- Især træleverandørerne er pressede, og nogle af de gængse længder er helt væk lige nu. Vi holder dog hånden lidt under håndværkerne, så ingen i vores fødekæde har endnu været specielt ramt på materialer, siger Gert Nyvang-Pedersen.

Han kan dog godt se lidt problemer i den kommende tid, i takt med at fremrykkede offentlige projekter sættes i gang.

- Det er de store spillere i byggebranchen, der regerer på det område, men hvem skal udføre arbejdet? Har de store tid, og kan de i det hele taget skaffe arbejdskraft? Lige nu er det knap nok til at skaffe en håndværker, nærmest uanset branche i byggeriet.

- Forhåbentligt ser vi ikke, at de forskellige brancher går på rov hos hinanden efter personale, som det skete inden finanskrisen i 2008, siger Gert Nyvang-Pedersen.

Han kan måske nok ane, at vinterhalvåret kan blive lidt stille i forhold til nu. Det ødelægger dog ikke glæden over det opnåede. Hvad der er gået godt, kommer ikke skidt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Noget om at folde sig ud

Viborg

Nærværende ledelse er afgørende

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce