Annonce
Rundt om Viborg

Byggeri af nye demensboliger skrider frem

Her fra hovedvejen kan man se både de nye demensboliger til venstre og de gamle i Skovbrynet til højre. Sidstnævnte skal rives ned, når indflytningen i de nye boliger er overstået. Foto: Uffe Salomonsen

Byggeriet af de 10 nye boliger til demente ved Sjørup Plejecenter skrider frem. Der sigtes mod indflytning omkring den 1. juni.

Sjørup: Der ses i den grad frem mod den 1. juni på Sjørup Plejecenter. Her er de 10 nye boliger til demente efter planen klar til indflytning, og den plan ser ud til at holde, fortæller centerets leder Vibeke Ebbesen.

- Det kører efter planen og boligerne forventes færdigt omkring den 1. maj, og vi flytter ind den 1. juni. Og vi glæder os helt vildt, siger Vibeke Ebbesen.

Byggeriet blev efter mange års planlægning sat i gang med første spadestik i midten af maj og rejsegilde i begyndelsen af oktober sidste år. De 10 nye boliger skal afløse den eksisterende fløj Skovbrynet, hvor der nu er otte boliger til demente ældre. Fløjen har mange år været utidssvarende, og det var en overgang på tale, at beboerne skulle flytte til et demensafsnit i Viborg, mens byggeriet var i gang i Sjørup. Det blev dog droppet, og i stedet er beboerne altså hjemme i boligerne på Skovbrynet og kan følge byggeriet af de nye boliger lige ved siden af.

- De er så glade for, at de kunne blive her og ikke skulle til en mellemstation undervejs. Så kan de følge med undervejs, og når de skal flytte ind, kan det ske med en vogn, for der er ikke langt, siger Vibeke Ebbesen.

Annonce
Byggeriet skrider frem, og der sigtes mod indflytning den 1. juni, fortæller centerleder Vibeke Ebbesen. Foto: Uffe Salomonsen

PCB i bygningerne

Baggrunden for hele renoveringen er, at der for år tilbage blev konstateret forekomster af miljøgiften PCB i flere bygninger på Sjørup Ældrecenter - nu Sjørup Plejecenter - og desuden fordi demensboligerne altså ikke længere var tidssvarende. Blandt andet har toiletterne i årevis været for små. Derfor satte kommunen i 2012 en længere proces i gang, hvor man skulle se på en større renovering af hele Sjørup Ældrecenter.

Det er Boligselskabet Sct. Jørgen, der opfører demensboligerne på Sjørup Plejecenter. De indrettes som leve-bo-miljøer, og hver bolig vil bestå af to værelser på i alt 48 kvadratmeter og desuden har beboerne andel i flere store fællesrum og servicearealer. I alt bygges der 877 nye kvadratmeter, og det koster i omegnen af 20 millioner kroner. Når byggeriet er overstået, og det hele står klar til indflytning, er der 30 plejeboliger på Sjørup Plejecenter - ejet af boligselskabet - og et kommunalt ejet service- og dagcenter.Efter indflytningen i de nye boliger skal den gamle fløj Skovbrynet rives ned, og så går man i gang med at renovere i hovedbygningen. Her skal overetagen helt væk, og der skal blandt andet nye vinduer i hele bygningen.- Så hovedbygningen får også den store tur, siger Vibeke Ebbesen.

Der blev taget første spadestik i midten af maj. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce