Annonce
Viborg

Corona holder de internationale studerende væk: Byggeri af ungdomsboliger sat i bero

Camp Logos udgør med 370 lejemål en vigtig brik i Boligselskabet Sct. Jørgens samlede økonomi. Arkivfoto.
Corona-krisen har holdt mange internationale studerende væk fra Viborg. Boligselskabet Sct. Jørgen forventer ikke, at tingene falder på plads inden for en overskuelig fremtid, og byggeri af cirka 55 kollegieværelser i Viborg Baneby er udskudt.
Annonce

Viborg: Boligselskabet Sct. Jørgen har udskudt opførelsen af godt 55 kollegieværelser i Viborg Baneby.

- Markedet for ungdomsboliger er mættet, siger Hans Erik Lund, direktør i Boligselskabet Sct. Jørgen.

Selskabet havde planlagt et byggeri på 5000 kvadratmeter svarende til cirka 130-140 ungdomsboliger i banebyen, men projektet er blevet beskåret med 2000 kvadratmeter.

- Vi har sat byggeriet af disse 2000 kvadratmeter i bero. Vi skal have markedet for boliger i Viborg til at falde lidt til ro, siger direktøren.

Boligselskabet kan konstatere, at corona-krisen også har påvirket markedet for udlejning til studerende, og det er særligt studerende fra den store verden, som af den ene eller anden grund ikke har fundet vej til Viborg.

Selskabet har blandt andet af denne årsag mange tomme boliger, og det betyder færre indtægter. Derfor har Boligselskabet Sct. Jørgen spurgt kommunen, om den må sætte huslejen op for de 370 lejemål, der er i Camp Logos.

Loven er nemlig således indrettet, at boligselskabet godt må sætte huslejen op for samtlige lejere i selskabet for at dække de tabte indtægter i en afdeling - i dette tilfælde Camp Logos, men man må ikke - med mindre kommunen dispenserer for det - pålægge én afdeling at dække det.

Embedsmændene på rådhuset er ikke så varme på ideen. De mener ikke, at der er tale om et særligt tilfælde (som kan berettige en fravigelse af loven), og de frygter, at en større husleje vil gøre problemet med tomme boliger større.

- Vores husleje vil med en stigning på fire procent ikke være større end i byens andre kollegier, og hvis ikke corona-krisen er et særligt tilfælde, så er det svært at se, hvad der vil være det, siger Hans Erik Lund.


...hvis ikke corona-krisen er et særligt tilfælde, så er det svært at se, hvad der vil være det...

Hans Erik Lund, direktør


Selskabet mener, at det i høj grad har bidraget til den boliggaranti, som studerende med kurs mod Viborg stilles i udsigt, og dette bidrag bør kommunen tage med i betragtningen, når sagen skal afgøres.

Det bliver den på et møde i økonomi- og erhvervsudvalget i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce