Annonce
Læserbrev

Byggeri. Byudvikling omkring Vinkelvej

Annonce

Læserbrev: Viborg byråds ambitioner om opførelse af 20 m høje bygninger til private boliger på Vinkelvej 20 har været flittigt kommenteret i Viborg Stifts Folkeblad.

Årsagen har været udsigten til den totale vandalisering af det smukke, rolige landskabsbillede, som hidtil har kendetegnet dette område. Mercantecs handelsgymnasium er jo – i øvrigt lige som Hedeselskabets bygninger – indpasset rigtig smukt i landskabet, hvilket dagligt prises i høje toner.

Nu truer vores politikere så med denne ødelæggelse af det smukke landskab/vores rekreative arealer og af de kirkenære omgivelser. Måske er der i virkeligheden ikke så meget at sige til, om politikere fra Møldrup, Karup og Bjerringbro ikke kærer sig så meget om Asmild Kirke og Klostermarken som om kommunens pengeskrin.

Men 300 private boliger svarende til omkring 1000 personer vil ikke ret længe klare sig uden servicering fra nærtliggende indkøbsmuligheder m.v. Og snart vil såvel Nordisk Park som Klostermarken være bebygget med dyre parcelhuse og forretninger. Hvad med et nyt Bilka midt på Klostermarken? Det lyder måske lidt vidtløftigt for os i dag, men det er absolut ikke utænkeligt – faktisk er det netop en sådan udvikling, som byrådet er i færd med at igangsætte.

Og nu siger vores kære borgmester, at vi bare skal slappe af og tage den med ro. For byrådet har skam allerede sagt nej til et forslag om dobbelt så høje boligkarreer – som om det skulle være nogen trøst! Jeg synes, at byrådets udspil i denne sag er gadedrengeagtigt frækt og ondsindet!

Arealerne vest for Vinkelvej fra Asmild Kloster mod syd til Forstbotanisk Have har hidtil hvilet trygt som rent institutionsområde. Byrådet er tilsyneladende ikke klar over, at denne ”virus”, som de nu ønsker at plante på Vinkelvej 20, ”område til privat boligbebyggelse”, er den rene gift for fælles rekreative arealer, jfr. ovenfor. Med en iværksættelse af byrådets nuværende planer for området må Viborgs borgere sige farvel til det flotte frie udsyn over Klostermarken til Viborg by – og på sigt sige farvel til overhovedet at kunne færdes frit på Klostermarken som ”fælles grønt område”.

Jeg havde håbet på, at kommunen ville gå med til at frede alle disse skønne nærrekreative arealer vest og øst for Vinkelvej (medens det endnu kan gøres næsten gratis) med henblik på

- på sigt at retablere hele Klostermarken som markarealer – og ikke skov.

- at sikre arealerne vest for Vinkelvej som institutionsområde, hvor man på Vinkelvej 20 kunne bygge et smukt hospice.

- at man på denne måde kunne vise respekt for Viborg bys ældste bygning, Asmild Kirke.

- at man samtidig ville vise respekt for Viborg bys næstmest benyttede nærrekreative område, Klostermarken, med dets unikke natur, med dets betagende frie udsyn, og med dets indhold af værdifulde kulturminder.

Vinkelvej har været genstand for megen debat. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Viborg

Efterlyst retspsykiatrisk patient er fundet, anholdt og tilbage i Søndersøparken

Annonce