Annonce
Rundt om Viborg

Byggeri: Kirke får udskiftet utæt tag

Karup Kirke får her i efteråret udskiftet sit tegltag. Det varer cirka tre måneder og koster lidt over en million kroner. Foto: Jens Peder Østergaard
Annonce

Karup: Siden begyndelsen af august har Karup Kirke været omkranset af og indhyllet i stillads, og sådan fortsætter det cirka halvanden måned endnu - til en gang i november.

Anledningen er, at et utæt tegltag, der også var farligt, fordi tagsten ind i mellem løsnede sig og faldt ned, nu skiftes ud.

Det er byggefirmaet Ginnerup fra Skive, der står for tagarbejdet, som ifølge menighedsrådsmedlem og byggekyndig Carsten Hedegaard, koster lidt over en million kroner at få udført.

I forhold til normal holdbarhed for tag var det "gamle" ikke specielt gammelt - under 40 år. Men det var sat op uden undertag - blot understrøget, hvilket var svært gennemførligt inde på kirkeloftet - så derfor kunne det ikke stå for længe for vejr og vind.

Det skulle det nye tag kunne, forklarer Carsten Hedegaard. Det bliver nemlig med undertag - inderst en trækonstruktion og dernæst tappap, så det skulle gerne holde "tre gange så længe", mener menighedsrådets bygningskyndige.

Tagudskiftningen på Karup Kirke har ikke haft og får ikke betydning for de kirkelige handlinger undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce