Annonce
Læserbrev

Byggeri. Naturen ved Viborg by - skal vi tjene penge på den eller passe på den?

Læserbrev: Mercantec, Vinkelvej 20, er i sin tid bygget i overensstemmelse med plangrundlaget, så den passer ind i omgivelserne og tager hensyn til Asmild Kirke, den omkringliggende natur og udsigten fra bysiden af Søndersø. Og vi er mange borgere, der færdes i området, som kan glæde sig over det. I dag er området udlagt til rekreative og almennyttige formål med en maksimal bygningshøjde på 8,5 – 12 meter.

Er de hensyn der ikke længere?

Viborg Kommune påtænker at ændre plangrundlaget for området, så der kan tillades 25 meter høje bygninger og en bebyggelsesprocent på 100 %, herunder boliger, hotel, restaurant og mindre forlystelse.

Er dette kommunens bedste bud og vision for en fremtidig anvendelse af Mercantec-grunden, med omgivelser der omfatter gymnastikhøjskolen, Nordisk Park, Klostermarken (som er kerneområdet i Viborg Naturpark), Asmild Kirke foruden fredskoven og Søndersø? Og hvad bliver mon det næste? Kommunen ejer flere matrikler langs østsiden af Søndersø.

Eller er den nye planlægnings primære formål at optimere et snarligt salg af en kommunal ejendom? Der har i hvert fald ikke været meget fokus på planlovens formålsparagraf.

Hvorfor ikke planlægge i tråd med eksisterende byggerier samt beskyttelseslinjerne i området – altså tillade lavere bebyggelse, der er tilpasset området og er i pagt med de hidtidige visioner for området (Viborg Naturpark).

Det er de helt særlige forhold, som kommunen bør tage højde for i sin planlægning.

Jeg vil opfordre til, at der bliver et borgermøde, hvis Kommunen går videre med planlægningen. Lad os sammen passe på naturoplevelser ved Viborg by!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce