Annonce
Bjerringbro

Byggeri på Slagterigrunden et skridt nærmere

Slagterigrunden har ligget tom i mere end ti år. Arkivfoto: Morten Dueholm
Lokalplanen klar til behandling i teknisk udvalg - tagterasser på punkthuse skal tælle som en etage
Annonce

Bjerringbro: Hvordan kan vores udsigt bevares, og vil den øgede trafik betyde mere støj? Sådan lød det fra en del deltagere på borgermødet i april i år om byggeri på Slagterigrunden, hvor ejendomsselskabet Casa Nord vil bygge både hotel, dagligvarebutik, erhvervslokaler og etagebygninger på op til fem etager.

Lokalplanforslaget for et centerområde ved Østergade, som grunden kaldes i det kommunale system, har nu været i høring, og når teknisk udvalgs mødes i dag onsdag, skal politikerne behandle forslag til de ændringer af lokalplanforslaget, som forvaltningen anbefaler.

Tilsyneladende er en del af protesterne imødekommet, idet forvaltningen anbefaler, at der på delområde 3 - længst væk fra Bjerringbro Station kun bygges 24 boliger, og at dette område kun udstykkes som storparceller, her kan bygges både tæt lav og etagebyggeri, dog højst i to etager og uden tagterrasse.

For både område 1 og område 2 gælder det, at der kun må bygges i fem etager inklusive tagterrasse, i lokalplanforslaget var der plan om at bygge i fem etager plus tagterrasse.

Casa Nord har ejet den 11.600 kvadratmeter store slagterigrund siden 2006.

Annonce

Udkigs-gener

Høringsvarene fokuserer ikke uventet på manglende udkig fra de eksisterende punkthuse, på frygten for øget trafik og frygt for mindre plads til parkering tæt på stationen.

Forvaltningen anbefaler en række ændringer i lokalplanforslaget, før det vedtages endeligt.

Foruden ændringer til delområde 3 anbefaler forvaltningen, at lokalplanen ikke skal give mulighed for reduceret parkeringskrav på grund af lokalplanområdets stationsnære placering, at lokalplanen sikrer, at ny bebyggelse i delområde 1 ikke må placeres nærmere end 15 m fra delområde 2. Dog må carporte, cykel- og redskabsskure placeres nærmere.

Ved nyt byggeri i delområde 2 skal der være mindst 10 meter mellem de enkelte boliger, målt fra ydermur til ydermur. Skure og carporte må dog placeres nærmere, desuden skal der i delområde 2 gives mulighed for, at højst én gavl mod Østergade kan etableres uden indgangsdøre, hvis der i stedet etableres vinduer. Endelig skal tagterrasser tælle med som en etage, så når der tales om fem etager, så er det inklusiv tagterrasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce