x
Annonce
Viborg

Byggeriet er sat i gang: Nyt "afgørende" hotel skal stå klar i 2020

De foreløbige tegninger viser, hvordan hotellet med sine 12 etager kommer til at se ud. Illustration: Harritslev Arkitektur

Bach Gruppen og Familien Bühlmann har nu skrevet under på den aftale, som sikrer at Viborg får et nyt hotel. Bygningen på hele 12 etager og med 150 værelser er vigtig for Viborgs fremtid, lyder det.

Viborg: I hvert fald i halvandet år har Familien Bühlmann, som driver en række hoteller og overnatningssteder, og Bach Gruppen haft talrige møder.

Disse møder førte til en hensigtserklæring om at indgå et forpligtende samarbejde om henholdsvis at drive og bygge et nyt stort hotel i Viborg.

I sidste uge blev hensigterne så forvandlet til en formel og bindende kontrakt. Underskriften er sat, og byggeriet er allerede i gang.

Det nye hotel ved Tingvej skal efter planen stå klar i sommeren 2020 - og gerne før, lyder det.

Kælderen har fået de første vægge, og i de kommende år skyder det altså for alvor i vejret, hotellet med de 12 etager, der tydeligt vil sætte sit præg på Viborgs skyline.

I forbindelse med, at kontrakten er underskrevet og byggeriet sat i gang, har Bach Gruppen derfor også offentliggjort de første foreløbige tegninger af, hvordan det nye, store og centrale byggeri kommer til at tage sig ud.

Harritslev Arkitektur i Sct. Mogens Gade, Viborg, står bag arbejdet.

Annonce

Det største

Det nye hotel tilbyder en varieret form for hotelovernatning, hvorfor der også vil være studioværelser, hvor gæsterne har mulighed for at bo i en længere periode, mens de arbejder i byen, oplyses det.

Designmæssigt er visionen for hotellet nordiske rå linjer kombineret med klassiske træk. Hotellet skal danne smukke og enkle rammer for gæsterne og have et internationalt snit.

På hotellet vil der være morgenmadsrestaurant og snackbar med fokus på høj kvalitet, økologi og lokale råvarer, lyder det fra Familien Bühlmann, som drives af Anemette og Danni Bühlmann, der sammen er tredje generation i firmaet.

Viborg-hotellet bliver det hidtil største overnatningssted, som virksomheden kommer til at drive.

- Det største, vi har i dag, er i Scheelsminde, og det har 100 værelser, men vi tror meget på Viborg, som er inde i en helt vildt spændende udvikling. Den udvikling hører der et hotel til, og vi mener helt sikkert, at vi kan løfte den opgave, siger Anemette Bühlmann på syngende nordjysk.

Om 14 dages tid lukker Banko-centret ved Tingvej/Fælledvej. Herefter lægges det i ruiner ligesom Tinghallen.

Det store kultur- og spillested og hotellet kommer til at vokse op sammen, ligesom det vokser sammen.

Claus Donslund, Tinghallens direktør, Benjamin Galacho, Bach Gruppen-direktør og partner samt Anemette og Danni Bühlmann, Familien Bühlmann, glæder sig til at få byggeriet overstået, så Viborgs nye hotel står klar til at tage imod gæster. Foto: Morten Dueholm

Søger nyt

For Claus Donslund, der er direktør i Tinghallen, var det en glædens dag, da der med underskrifterne blev sat yderligere skub i hotelplanerne.

- Det er afgørende vigtigt med det her hotel. Vi har kæmpet hårdt for at få et hotel, for på det lukrative møde- og kongresmarked er det oftest sådan, at hotel og mødelokaler skal hænge sammen, så man kan gå tørskoet frem og tilbage, og også for kulturgæsterne vil vi kunne lave helt nye tilbud. Vi er simpelthen helt afhængige af hotellet, siger han.

Det er nu, arbejdet for alvor går i gang for Anemette og Danni Bühlmann, siger de.

- Med de fine tegninger, der allerede er lavet, bliver det ikke svært at sælge vores nye hotel til kunderne. Vi kan også mærke, at de hele tiden søger noget nyt, og det vil tiltrække rigtig mange, at vi kommer til at have et knivskarpt kongrescenter og hotel siger Anemette Bühlmann.

Selvom hotellet endnu blot er et hul i jorden, er der ingen tid at spilde, tilføjer Danni Bühlmann:

- Vi er nærmest allerede for sent i gang. Når der sælges kongresser, er det nogle gange to-tre år i forvejen, konstaterer han.

Så småt er kælderen under hotellet begyndt at skyde op fra sit hul.

I alles interesse

Bühlmann-familien vil gerne have en belægning på 50-55 procent på det kommende hotel - og det føler man sig fortrøstningsfuld i forhold til at opnå.

Også selvom blandt andre Golf Hotel-ejer Karl Marchl har advaret om byggeplanerne, fordi man ikke i dag har så mange overnattende gæster i Viborg.

- Man ser nogle gange, at nye hoteller hiver nye segmenter til byen. Det her vil give noget nyt og gøre Viborg endnu mere attraktiv, siger Anemette Bühlmann.

- Det er samme historie med Tinghallen, supplerer Claus Donslund:

- Havde vi ikke troet på, at vi kunne opnå en vækst og tiltrække flere kunder uden for Viborgs pastorat, så skulle vi bare have købt noget hvid maling i stedet for at udvide kapaciteten. Vi har også investeret ni millioner kroner i BDO Loungen, fordi hotellet kommer, siger han, og tilføjer, at han allerede ser et behov:

- Vi har lige haft Generation Handball med 1500-2000 forældre. De ville elske at bo lige her ved siden af.

Benjamin Galacho, partner og underdirektør i Bach Gruppen, ser samme tendens.

- Mange af dem, vi arbejder sammen med i forbindelse med Apple-byggeriet, bor i Randers, fordi de ikke kan finde hoteller i Viborg, siger han.

Også han er naturligvis glad for snart at kunne se byggeriet for alvor blive sat i værk.

- Vi koordinerer arbejdet sammen med Tinghallen, så vi begynder opbygningen på samme tid - og kan vi blive før færdig end sommeren 2020, så vil det være i alles interesse, siger Benjamin Galacho.

Lokalplanen for området giver Bach Gruppen lov til at bygge tre etager med lejligheder i de tre øverste etager.

Der kommer også en p-kælder.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce