x
Annonce
Erhverv

Tinghallen er snart klar med ny, midlertidig indgang til den nye, store sal  

Tinghallens nye sal vil kunne rumme 3700 stående eller 2200 siddende publikummer, hvilket gør den til det kulturhus i Danmark med største kapacitet, fortæller direktør Claus Donslund. Foto: Morten Pedersen
Det har været undervejs i et stykke tid, men nu begynder det at ligne noget. Tinghallen er om en måned klar med ny, midlertidig indgang til den nye, store sal.

Viborg: Byggeriet på Tingvej har været i gang længe. Først skulle noget af det gamle Tinghallen rives ned, og nu kan forbipasserende begynde at se det nye messe- og musikhus tage form.

Planen er klar. Den 1. december er den nye, store sal færdig, og 1. maj 2020 er det hele - måske med undtagelse af hotel - færdigt.

Fordi den nye sal allerede skal tages i brug i december, bliver der åbnet for den gamle bagindgang fra Markedsvej.

- Vi laver en ny, midlertidig hovedindgang, som vi frisker op med en rød løber og en teltløsning, fortæller direktør i Tinghallen Claus Donslund.

Frem til maj vil man altså træde direkte ind i den nye sal, hvorfra der bliver adgang til kælderen, som også får en ordentlig omgang.

- Der vil være garderobe, toiletter og bar; alt sammen spritnyt, siger han.

Det tilstødende hotel følger i øjeblikket Tinghallens tidsplan og vil også være færdigt engang medio 2020, selvom en præcis dato endnu er svær at give.

Mens Tinghallen i december åbner salen for juleshows, -frokoster og -koncerter, vil arbejdet på foyeren, restauranten, barerne, administration, backstage og Paletten fortsætte.

Paletten og Tinghallens administrationer vil også flytte sammen i nybyggeriet, dog vil de forblive to selvstændige enheder.

- Men vi kan sagtens bruge hinanden, siger Claus Donslund og føjer til:

- Vi har allerede haft stor gavn af hinanden.

Det allersidste, der vil blive bygget, er gangbroen. Claus Donslund fortæller, at der er blevet fremlagt en idé om at ombygge og renovere foyeren og ankomsthallen på stadion.

- Projektet er på tegnebrættet. Men bliver det sat i værk, skal det jo også være færdigt, inden gangbroen kan hæftes på.

Tinghallen den 1. oktober.
Mange arbejdstimer er allerede lagt i nedrivning og opbygning af det nye Tinghallen. Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce