Annonce
Viborg

Byggesager har hobet sig op hos kommunen

Byggesagerne ligger alt for længe her på rådhuset, men der er håb forude med ansættelsen af nye medarbejdere i byggeafdelingen. Arkivfoto
Byggesagsafdelingen har netop ansat tre nye medarbejdere, så der er håb om kortere behandlingstid fremover.

Viborg: Som omtalt tidligere på sommeren har der gennem længere tid været problemer med at få behandlet byggesager i Viborg Kommune, og ferieperioden har ikke gjort sagen bedre - men der er håb forude.

Der er blevet ansat tre nye medarbejdere i byggesagsafdelingen, hvoraf en er startet, og de to andre starter inden længe.

- Afdelingen har været underbemandet gennem et længere stykke tid, og det har været svært at skaffe nye sagsbehandlere, så der har på ingen måde været en tilfredsstillende sagsbehandlingstid. Det erkender jeg blankt, men vi har altså gjort alt, hvad vi kunne for at rette op på problemerne, og jeg er overbevist om, at vi nu er på rette spor, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Annonce

Afdelingen har været underbemandet gennem et længere stykke tid, og det har været svært at skaffe nye sagsbehandlere, så der har på ingen måde været en tilfredsstillende sagsbehandlingstid.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg

Også andre steder

Ifølge ham er ophobningen af byggesager et resultat af flere sammenfaldende omstændigheder og for øvrigt et problem, Viborg Kommune ikke står alene med.

- Jeg ved, at flere andre kommuner med vækst har haft lignende udfordringer, men det er jo ikke nogen trøst for de bygherrer i Viborg, der står og tripper for at komme i gang med et byggeri, så vi har i en periode fået hjælp fra andre private aktører til at klare de mere tekniske sider af byggesagerne, men det har stadig taget for lang tid. Derfor glæder det mig meget, at vi nu får tilført nyt personale, så vi kan komme tilbage på sporet, siger Johannes Vesterby.

Han forklarer, at man samtidig med, at der kom et boom i byggeriet i Viborg, oplevede, at flere medarbejdere fik nye job i det private erhvervsliv, og at man på den måde så at sige oplevede den "perfekte storm".

- Det er jo positivt, at der er godt gang i byggeriet, men det er altså svært, når man så samtidig står med personalemangel, og det har da også været hårdt for de tilbageværende, som har været udsat for et stort pres. Jeg har stor respekt for, at de har klaret så meget, som de har, og jeg håber også, at de nu vil opleve, at vi igen er rimeligt bemandet, siger Johannes Vesterby.

Bliver bedre

Viborg Kommune oplevede for år tilbage også, at byggesagerne hobede sig op, men dengang fik man ved en målrettet indsats sagsbehandlingstiderne bragt ned, og man opsatte også strengere mål, end man gjorde på landsplan.

Desværre kunne man ikke fastholde de forbedrede behandlingstider, og det generelle byggeboom kombineret med personalemangel har altså i en periode forlænget sagsbehandlingstiderne.

- Sådan opleves det også periodevis stadig, men vi har lavet en handlingsplan, hvor blandt andet simple byggesager ekspederes med det samme, og vi tror helt sikkert på, at det nok skal blive markant bedre, siger Johannes Vesterby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce