Annonce
Rundt om Viborg

Bygherre køber vej af kommunen

Tidligere var der posthus på Morvillesvej, men nu skal der opføres boliger. Arkivfoto

Philipsen Gruppen, der vil opføre et stort lejlighedskompleks på Asanigrunden, køber for en million kroner den del af Morvillesvej, som går over i Skovgaardsvej.

Viborg: Det meget omdiskuterede projekt på posthusgrunden - eller Asanigården - på Morvillesvej fik for to år siden politikerne til at vedtage en ny lokalplan for området, som indebærer, at der kan bygges 77 lejligheder i op til tre etager og op til 11 meter i højden.

Lokalplanen omfatter ud over grunden og bygningen, som skal rives ned, også den del af Morvillesvej, som går fra trafikchikanen, der adskiller Morvillesvej fra A.S. Ørsteds Vej, og ud til stikvejen af Skovgaardsvej, som villaerne Skovgaardsvej 22, 22A og 22B har udkørsel til.

Philipsen Gruppen har derfor givet kommunen et tilbud om at overtage den del af Morvillesvej, som er på i alt 930 kvadratmeter for en pris af en million kroner. Det har både et enigt økonomiudvalg og et enigt byråd sagt ja til.

Kommunens kasse får 986.000 kroner ud af salget, for fra millionen skal trækkes omkostninger til blandt andet tinglysning på 10.000 kroner og et beløb på 4000 kroner for at få en ejendomsmægler til at vurdere prisen på grundstykket.

Annonce

Protester afvist

Han nåede i første omgang frem til en pris på 1,3 millioner kroner, men da der ikke skal bygges på vejstrækningen, som rummer flere nedgravede ledninger til vand, el og kloak, reducerede ejendomsmægleren sin vurdering til 1.040.000 kroner - og altså lidt mere end den million, kommunen har valgt at sælge vejstrækningen for.

Både private borgere i området og Vestre Skole-kvarterets grundejerforening har ad flere omgange gjort indsigelser mod byggeriet. Hovedindvendingen er, at byggeriet er for kompakt, og at det ikke passer ind i et gammelt villakvarter.

En anden del af protesterne går på, at grundejerforeningen mener, at der anlægges for få parkeringspladser, som primært placeres i en kælder under huset. Derfor frygter grundejerforeningen, at gæster til beboerne i de mange lejligheder vil vælge at bruge områdets villaveje til parkering. Det er dog protester, som politikerne har valgt at se bort fra, da man vedtog den nye lokalplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce