Annonce
Rundt om Viborg

Bypedeller fik maskinparken på plads

Nogle af Mønsteds bypedeller i de nye grønne veste og kasketter. Mønsted har i alt 16 bypedeller. De øvrige, der ikke er med på billedet, holder stadig ferie og får udleveret deres veste og kasketter senere. Privatfoto
Annonce

Mønsted: Bypedellerne i Mønsted er nu godt udstyret til at vedligeholde byens grønne områder. Forleden fik de deres lille maskinpark på plads, da de fra Hobbyhuset modtog en ny havetraktor og andet udstyr.

Maskinparken er anskaffet for penge, som pedellerne, der er et korps af frivillige borgere fra byen, har fået tildelt fra Viborg Kommunes pulje til vedligeholdelse af mindre arealer - den kaldes populært Motorsavspuljen, fortæller man i Mønsted. Også Hedeselskabet har støttet bypedellernes udstyr.

Samtidig med at man modtog havetraktor med mere kunne bypedellerne, som er organiseret under Mønsteds lokalråd, også tage de grønne veste og kasketter i brug, som Vibland (Viborg Landsbysammenslutning) har udstyret alle de efterhånden mange grupper af landsbypedeller i Viborg Kommunes oplandsbyer med. Refleksvestene skal sikre, at de frivillige er synlige, når de er på arbejde.

Som i de øvrige lokalområder, hvor pedellerne er i arbejde, er det meningen, at de skal udføre vedligeholdelses-arbejde, som ellers ikke vil blive gjort.  Der skal laves en kontrakt med Viborg Kommune om, hvad bypedellerne sørger for, og hvad der hører ind under kommunens park- og vej-afdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Frustration hos VHK efter nye restriktioner:- Vi var jo begyndt at sælge billetter

Navne

International hæder til lokal kunstner

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce