Annonce
Rundt om Viborg

Bypedeller i Sparkær tog den første tørn

16 har meldt sig til bypedelkorpset i Sparkær, og 13 var med til den første arbejdsdag, hvor Hans Nielsen fra Hobby Huset i Stoholm kom med bypedellernes havetraktor. Foto: Hans Peter Johansen
Sparkærs nye korps af bypedeller tog fat på opgaverne onsdag formiddag. 16 er med, men der er plads til flere.
Annonce

Sparkær: Sparkærs nye korps af bypedeller gik onsdag formiddag i gang med det frivillige arbejde. Her samledes man nemlig for første gang for at tage fat på opgaverne.

Denne dag var 13 mødt frem, men 16 har meldt sig til bypedelkorpset, der denne dag fik fejet og renset petanquebanen ved stadion - en bane som Onsdagsklubben senere på dagen tog i brug. Også området omkring Medborgerhuset fik en tur med buskrydder, hakke, kost og skovl, fortæller hjemmesiden sparkaer.dk.

På denne første arbejdsdag fik bypedellerne også leveret deres nye havetraktor, som Hans Nielsen fra Hobby Huset i Stoholm kom forbi og leverede - inklusive en kold øl.

Petanquebanen blev renset og fejet. Foto: Hans Peter Johansen

Bagefter kunne korpsets kontaktperson Jørn Tidemann gøre status over en god start for bypedellerne.

- Det var meget positivt. Der var en god stemning, og jeg er sikker på, at det kommer til at fungere godt fremover. Det er gode folk, og de gik straks i gang, siger Jørn Tidemann, der melder om, at der er nok at lave.

- Vi har en række borde- og bænke-sæt, der skal olieres, der skal ordnes omkring busskurene og der er planer om en mindre fodboldgolfbane i Billingeparken, hvor græsset også skal passes. Så der er nok at tage fat på, siger Jørn Tidemann.

Som nævnt er der 16 medlemmer, men der er plads til flere, og vil man med, så kan man kontakte Jørn Tidemann. Ellers mødes man igen onsdag den 26. august klokken 9.00 i Medborgerhuset og fast hver anden onsdag.

Lige som området her ved Medborgerhuset også fik en tur. Foto: Hans Peter Johansen

Bypedellerne er et nyere frivilligt begreb som har bredt sig over oplandsbyerne i kommunen. I Fjends har også Stoholm og Mønsted deres eget korps. Møldrup fik allerede i 2013 et bypedelkorps.

I Sparkær var der lagt an til første møde om pedellerne inden corona-nedlukningen, der så satte det hele på en længere pause, indtil man for tre uger siden tog etableringen op igen.

Planen er grundlæggende, at bypedellerne på frivillig basis tager sig af opgaver, som kommunen ikke står for - uden at overtage det arbejde, som kommunens ansatte udfører. Kommunen har nedsat den såkaldte motorsavspulje, hvor bypedelkorps kan søge økonomisk støtte til indkøb af redskaber og blandt andet havetraktorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Piloten landede som præst

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce