Annonce
Rundt om Viborg

Bypedellerne har smøget ærmerne op

Der blev knoklet, da Karups nye bypedeller forleden gjorde fliserne rene ved en shelter langs Alhedestien syd for Kølvrå. Privatfoto
Karups nye bypedeller er gået i gang med det frivillige arbejde, og de begrænser sig ikke til Karup by. De har allerede været på toiletarbejde ved et muldtoilet syd for Kølvrå.

Karup: Der har været rigtig god interesse for at blive bypedel i Karup og dermed hjælpe til med at forskønne byen og lokalområdet.

Sådan lyder det fra "førstepedel" Ole Kronborg.

Mellem 15 og 20 personer har givet tilsagn om, at de i et eller andet omfang vil bidrage frivilligt og ulønnet. En del af dem er aktive på arbejdsmarkedet, og derfor vil bypedel-arbejdet indtil videre mest foregå i de sene eftermiddagstimer og først på aftenen.

Bypedellerne har allerede været i gang ved et område ved Alhedestien mellem Kølvrå og Gedhus. Her er der en shelter og et muldtoilet. Der var efterhånden kommet "top på", så det blev besluttet af flytte muldtoilettet nogle meter og nedgrave de gamle efterladenskaber.

Desuden blev der klippet en hel del ned i området, og en stor fin og plan fliseterrasse åbenbarede sig, da der blev gået til den med skovl og kost. Et bord/bænkesæt på vej fra Kølvrå mod shelteren blev efter en omgang med en buskrydder også gjort tilgængeligt, så der er mulighed for at hvile sig et par steder nu igen.

Annonce
Fem af de syv, der var i sving ved Karup-bypedellernes første projekt: Fra venstre er det Ole Sørensen, Jørgen Spanggaard Troelsen, Anne Marie Kristensen, Brian Rauh og Tonny Jensen. Desuden deltog også Knud Nielsen og Freddy Kuur. Privatfoto

Flere sponsorer

Det er også planen at få plantet de mange krukker foran de erhvervsdrivende i Karup midtby til, lige som "hovedstrøgene" Bredgade og Østergade får en tur med håndkost og skovl, så de fremstår flotte til den forestående konfirmationsdag i Karup Kirke.

Og der er meget mere på en lang liste, som bypedellerne har tænkt sig at gå frem efter i prioriteret rækkefølge i sommerens løb.

Viborg Kommune har bevilget 25.000 kroner til indkøb af maskiner og grej. Disse penge rækker dog kun til indkøb. Vedligehold og daglig drift skal pedellerne selv skaffe pengene til. Her er gruppen Aktiv Karup så trådt til med en donation på 10.000 kroner. Pengene kommer fra et koncert-overskud.

"Bypedellerne" optræder foreløbig i civilt, men det er tanken, at de hen ad vejen skal have grønne veste på, så de bliver ekstra synlige i bybilledet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce