Annonce
Bjerringbro

Byplanlægger: Aldrig prøvet noget lignende

Foreningen Bjerringbro Elværk og Viborg Kommune har et glimrende samarbejde, og byplanlægger i kommunen, Helle Gravesen er enormt glad for den gode kommunikation, der får projekterne i helhedsplanen til at køre hurtigere. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Det gode samarbejde mellem kommune og fond har betydning for helhedsplanens udfoldelse.
Annonce

Bjerringbro: Kort tid efter at Foreningen Bjerringbro Elværk blev oprettet, gik processen med at skabe en ny helhedsplan for Bjerringbro i gang hos Viborg Kommune, og i den forbindelse kom de mange penge også til at spille en rolle i, hvad der kunne lade sig gøre.

Set fra Viborg Kommune, og byplanlægger Helle Gravesens side, er indsatsen fra elværksforeningen fantastisk.

- Det har betydet, at vi i forhold til helhedsplanen langt hurtigere har fået finansieringen til projekterne på plads. Vi har undgået ventetid, eller at projekter blev opgivet, som det sker andre steder. Jeg har faktisk aldrig prøvet noget lignede, siger Helle Gravesen.

Ud over at Foreningen Bjerringbro Elværk har stået bi med mange støttekroner, så har der også været et mere direkte samarbejde, fordi formand Tonni Birk også sidder med i både følgegruppen og i Bjerringbrorådet, hvilket, ifølge Helle Gravesen, har været med til at øge fleksibiliteten.

- Når man arbejder med store projekter og søger fonde om penge, så kan det ofte blive en langtrukket affære, hvis der kommer ændringer i projektet, og fonden skal revurdere og beslutte, om den fortsat vil støtte op om projektet. Her har Foreningen Bjerringbro Elværk været let tilgængelige og nemme at snakke med, fordi formanden har siddet med til mange af møderne, forklarer Helle Gravesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce