Annonce
Viborg

Byrådet: Boost til idrætsområdet

Annonce

Læserbrev: Der er netop indgået budgetforlig for Viborg Byråd for de kommende fire år, og her har idrætsområdet fået et stort løfte til gavn for hele kommunen.

Halanalysen, som kommunens selvejerende idrætshaller selv har været med til at udforme, bliver gunstigt belønnet i de kommende fire år, hvor der gives penge til tre nye haller. Den ene er en ny hal ved Houlkær-hallen, der skal samle gymnastikforeningen KVIK, som i dag er spredt over 6 lokationer, samt fremtidssikre idrætsfaciliteterne i Houlkær-området, når Taphede området bliver bygget.

Den anden er Rødkærsbro-hallen, som i 2023 får 10 mio. kr. til udvidelse af Rødkærsbro-hallen, der har behov for mere halgulv pga. de mange idrætsudøvere.

Der er sat yderligere 10 mio. kr. af i 2024 til et større halprojekt, som skal prioriteres efter halanalysen. Det er også vigtigt at sige i denne sammenhæng, at alle idrætshallerne selv skal finansiere 50% af de nye anlæg, dvs. at når kommunen giver 10 mio. kr., så skal hallerne selv finde 10 mio. kr., så der venter et kæmpe arbejde for de enkle haller/lokalområder de kommende år med selv at finde de mange millioner kroner, men det er et arbejde, de allerede kan begynde på i dag.

Det er ikke kun idrætshaller, som får et boost de kommende år, der er også andre sportsområder, såsom den berømte motocrossbane ved Bjerring Hede, som har valgt at gå forrest i kampen om at skabe et bæredygtigt samfund og bliver den første motocrossklub i Danmark, som kun har el-motocross cykler. Til dette giver vi 2,8 mio. kr. til anlæggelse af den nye bane og for at få startet dette spændende projekt op.

For at blive i den grønne omstilling, så giver vi næsten 1,3 mio. kr. ekstra til opførelsen af en kunststofbane i Stoholm, som skal bruges til et andet "infill" end gummigranulat for at skåne miljøet.


Det er ikke kun idrætshaller, som får et boost de kommende år, der er også andre sportsområder, såsom den berømte motocrossbane ved Bjerring Hede, som har valgt at gå forrest i kampen om at skabe et bæredygtigt samfund og bliver den første motocrossklub i Danmark, som kun har el-motocross cykler.


Et andet sted, som også går meget op i bæredygtighed er Bruunshåb Papfabrik, der ud over at være en vigtig kulturarv - ikke bare for Viborg Kommune, men også for hele Danmark, ved at være det eneste arbejdende fabriksmuseum, vi har i landet, mener vi det er vigtigt at hjælpe dem med den videre konsolidering og deres fremtidige strategi, så derfor får de et engangsbeløb på 500.000 kr. i 2021.

Når vi nu er lidt ovre i kulturområdet, så er det også værd at nævne, at der bliver givet 1 mio. kr. til nyt lys- og lydanlæg til det nyudnævnte regionspillested, Paletten, hvilket er nødvendigt, når de fra 2021 kommer i en anden liga både med nye faciliteter og udnævnelsen som regionalt spillested.

Så alt i alt er vi i Venstre meget tilfredse med dette års budgetforlig, hvor vi giver et stort boost til kultur- og idrætsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce