Annonce
Viborg

Byrådsmøde bliver en meget kort fornøjelse: Vil tage et minuts tid

Byrådsmødet på onsdag klokken 17.00 bliver formentlig overstået på ingen tid. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er byrådsmøde på onsdag med kun et punkt på dagsordenen.
Annonce

Viborg: Byrådsmødet på onsdag bliver en kort fornøjelse. Et minuts tid vil der forventeligt gå, fra at borgmester Ulrik Wilbek ringer det i gang, til han siger pænt farvel.

Der er nemlig kun et punkt på dagsordenen til mødet, som begynder klokken 17.00: Budgettet.

Det budget er der allerede sagt og skrevet meget om, men den forventelige tavshed på onsdag skyldes nu ikke, at politikerne ikke ønsker at kommentere yderligere på dets fortræffeligheder og ulyksaligheder. Nej, det skyldes i stedet et fortsat uafklaret spørgsmål.

For i det budget, som 30 af 31 byrådspolitikere er enige om, indgår nemlig en skattelettelse på 0,2 procent. En skattelettelse, som er på betingelse af, at Viborg kan kan få udgiften kompenseret af staten. Dette er der fortsat ikke endegyldig sikkerhed for, så derfor venter byrådet altså med at gennemgå og vedtage budgettet, til man er klogere på dets indhold.

Hvis ikke der gives kompensation, bliver der nemlig ingen skattelettelse alligevel, og i givet fald vil Enhedslisten formentlig alligevel gerne være med i budgettet. Til gengæld kan en manglende skattelettelse betyde, at de konservative springer fra eller ønsker nye forhandlinger.

Med andre ord er der ikke meget at snakke om, før Indenrigsministeriet giver Viborg Byråd besked - og derfor forventes byrådsmødet altså at slutte, næsten før det begynder på onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce