Annonce
Erhverv

Byrådsmedlem åbner gågadebutik med skræddersyede jakkesæt

Nikolai Norup har kastet sig ud i rollen som selvstændig, når han torsdag åbner butikken Sjölin i Viborg, der sælger skræddersyede jakkesæt. Foto: Morten Pedersen
Kæden Sjölin kommer til Viborg med Nikolai Norup i spidsen som indehaver. Han vil skabe et gentleman-miljø med whisky i glasset, god tid til den enkelte kunde og kvalitetsprodukter til fornuftige priser.

Viborg: Der er solgt masser af herretøj fra adressen på Sct. Mathias Gade 72 gennem årene.

Men siden Mathias Mens Wear efter 27 år lukkede for lidt over et år siden, har den tidligere herretøjsbutik stået tom. Det varer dog kun indtil torsdag den 15. april, hvor der igen kommer gang i tøjsalget - i hvert fald i dele af butikken.

For det bliver et noget anderledes koncept, når byrådsmedlem for De Konservative Folkeparti og tidligere forsikringsmand og Viborg HK-direktør Nikolai Norup åbner en afdeling af Sjölin i Viborg.

Annonce

- Og nu kan jeg få lov til at have et jakkesæt på hver dag, lyder det med et stort smil fra den nyslåede butiksejer.

For det er nemlig det, den nye herretøjsbutik kommer til at kredse om. Jakkesæt, skjorter og veste - de skræddersyede af slagsen.

Nikolai Norup er selv stor fan af skræddersyede jakkesæt - og i sit nye job kommer han til at bære et hver dag. Foto: Morten Pedersen

Derfor er alt tøj, som forlader butikken, speciallavet. Og af samme grund er der heller ikke brug for ret mange kvadratmeter. Den nye gågadebutik er blot omkring 70 kvadratmeter, men med et velindrettet, stilfuldt showroom er det alt, der er behov for, lyder det fra Nikolai Norup.

- Det er netop det, der er fedt ved konceptet. Der bliver kun produceret det tøj, som bliver bestilt, så vi har ikke brug for det store lager. Her bliver der ikke lavet et overskudslager af tøj, som bliver smidt ud eller brændt, fortæller han og fortsætter:

- Jeg har en helt særlig passion for det her. Jeg har stort set altid gået i jakkesæt og særligt efter at jeg kom i forsikringsbranchen i 2002. Jeg kan godt lide den her gentleman-stil, og det er noget af det, vi kan tilbyde i butikken. Man kan komme fire-fem kammerater ind, der skal til et bryllup, hvor man kan få en øl eller et glas whisky, mens vi måler op.

Den seneste måned har Nikolai Norup stået i intensiv lære til at måle op og været på kurser i stof og kvalitet. Han skal kun måle - og ikke sy - tøjet. Den sidste del klares i Polen:

- Konceptet er, at man tager 24 mål rundt på kroppen, som tastes ind på computeren. Så modtager de informationerne i Polen og kan gå i gang med arbejdet med det samme, fortæller Nikolai Norup.

Nyt liv i gågaden

Efter et år med nedgang i antallet af butikker i den østlige del af Viborgs gågade har der på det seneste været en del tilstrømning.

Blandt andet har Klippestudiet netop åbnet en ekstra afdeling, hvor Saxen tidligere lå. Holms Vinotek kom til for lidt over et år siden, ligesom Do Donuts åbnede i sommer - og snart får Nikolai Norup også selskab i nabobygningen, hvor Heavenly Lash åbner senere på året, mens Paws Zone netop er åbnet i nummer 45a.

Der blæser altså positive vinde i den del af Viborgs gågade, der peger ned mod domkirken og Nytorv.

- Jeg tror, at der er en positiv udvikling i gang i denne ende af gågaden. Jeg synes, at gågadesystemet i Viborg er virkelig godt, fordi der er et flow i hele Sct. Mathias Gade, op ad St. Sct. Mikkels Gade, hen ad Vestergade og ned ved Gravene. Det flow håber jeg jo vil fortsætte og måske endda blomstre, så folk ikke bare drejer af ved Hjultorvet op mod bageren, men kommer hele vejen rundt i gågaden, for vi har noget spændende at byde på i denne del af gaden, siger Nikolai Norup, der som byrådsmedlem også har gjort det til sin mærkesag at kæmpe for en levende og spændende bymidte.

- Jeg ønsker, at gågaden i Viborg bevares, og når jeg alligevel skulle starte det her op, så kunne det lige så godt være i gågaden frem for i et industrikvarter eller center i udkanten af byen, som man ellers ser det andre steder.

Det er i en del af det tidligere Mathias Mens Wear, at Nikolai Norup åbner sin butik. Foto: Morten Pedersen

Faktisk har Sjölin valgt en anden tilgang til placeringen af butikken i Viborg i forhold til landets otte øvrige butikker.

- Det er den første centrale gågadeplacering, som Sjölin forsøger sig med, så vi er lidt spændte på det. De andre butikker er typisk placeret ved et storcenter eller i en mindre sidegade. Vi betaler en lidt højere husleje, men får omvendt også en større synlighed, end hvis vi lå et sted uden for bymidten, siger Nikolai Norup.

Annonce

Et modigt valg?

De jakkesæt, som man kan købe i Nikolai Norups butik, er prissat efter koncepter, hvor det billigste koster 2999 kroner for et sæt - og så stiger prisen i hop med 1000 kroner op til 5999 for det dyreste koncept.

Men er det priser, som prisbevidste viborgensere vil hoppe med på?

- Når jeg har talt med folk om det, er der da nogle, som har spurgt: "Skræddersyede jakkesæt, er der virkelig et marked for det?" Men når de hører om, hvordan det går de andre steder, og jeg fortæller priserne, så kan de godt se perspektiverne i det, fortæller Nikolai Norup og fortsætter:

- Mange har sagt til mig, at de ikke kan passe en stangvare fra de andre herretøjsbutikker, da de enten er brede over skuldrene, har en lang overkrop, lange ben eller hvad det nu kan være, og derfor alligevel skal have lagt tøjet op, når de har købt det. Jeg kender eksempelvis en, som er bred over skuldrene, så han skal have en xl, men samtidig er han ikke ret høj - hans skjorter går ned til midt på benene. For ham vil vores koncept være rigtig godt.

Annonce

Midt- og Vestjylland

Sjölin-butikken i Viborg bliver den niende af sin slags i Danmark, siden en gruppe unge mænd med Patrick Sjölin i spidsen i 2013 åbnede den første butik. Siden er der åbnet afdelinger i København, Aalborg, Odense, Middelfart, Kolding, Esbjerg - og nu altså også i Viborg

- Sjölin ville gerne til vores landsdel også, og da vi kom i kontakt, fandt vi hurtigt hinanden, fortæller Nikolai Norup, der som franchisetager selv er indehaver af den nye butik.

Men det er ikke kun kunderne i Viborgs midtby, Nikolai Norup sigter efter at betjene.

- Mit område hedder faktisk Viborg, Silkeborg, Skive, Herning og Holstebro. For ud over butikken gør Sjölin meget i at tage ud til eksempelvis gallafester på skoler eller til virksomheder, hvor man laver aftaler hos revisorer, forsikringsselskaber og advokater - ja alle, der bruger jakkesæt i hverdagen.

Butikken i Viborg er kun omkring 70 kvadratmeter, men der er ikke behov for mere, da der ikke skal være lager eller store udstillingsrum. Foto: Morten Pedersen

Derfor er det også tanken, at der på lidt længere sigt skal ansættes endnu en medarbejder til butikken.

- Så kan enten jeg eller den ansatte koncentrere os om at køre ud og lave firmaaftaler. I første omgang er der fokus på butikken, og fra start vil jeg forsøge at følge gågadens åbningstid, siger Nikolai Norup og underbygger:

- Folk skal gerne booke tid på forhånd, så vi har roen og fuld fokus, når vi laver opmåling og taler om tøjet. Men folk må gerne komme ind forbi, så vi kan booke en tid til dem med det samme. Men vi skal lige finde ud af, hvordan det kommer til at fungere med en Sjölin-butik i gågaden, for det er som sagt noget nyt.


Jeg kan godt lide den her gentleman-stil, og det er noget af det, vi kan tilbyde i butikken. Man kan komme fire-fem kammerater ind, der skal til et bryllup, hvor man kan få en øl eller et glas whisky, mens vi måler op.

Nikolai Norup, indehaver af Sjölin i Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce