Annonce
Rundt om Viborg

Cafe-beretning: Trivselspiloterne er i fuldt vigør

Jan Højgaard fortalte i Onsdagscafeen i Karup om sit søndags-cykelhold, som for nogle år siden udsprang af SOL-projektet (Sundhed og liv). Privatfoto: Martin Ditlevsen
Annonce

Karup: I forbindelse med den nylige onsdagscafe i Karup Kultur- og Forsamlingshus var temaet det frivillige arbejde, der varetages af de såkaldte trivselspiloter.

Trivelsespiloterne er frivillige, der varetager en række sociale og sundhedsmæssige opgaver i deres lokalsamfund. "Fænomenet" opstod for en del år siden i forbindelse med det kommunalt drevne SOL-projekt (SOL står for Sund og liv) i Karup.

Jan Højgaard holdt et oplæg om SOL. Han er selv trivselspilot og står for søndag-aften-cyklingen, der har kørt i adskillige sæsoner og som regel har mange deltagere.

Efterfølgende fortalte Lone Asferg om arbejdet med at etablere udendørs motionsredskaber i parkanlægget Lunden. Herunder det store arbejde med at skaffe pengene gennem fonde.

Hun berettede også håndarbejdsgruppen, der mødes hver uge i vinterhalvåret på biblioteket.

En tredje "pilot", Elin Kronborg, fortalte om blandt andet projektet med at skaffe en rickshaw-cykel, som nu bruges af frivillige, der tager ældre med på tur. Siden coronakrisens udbrud i foråret har cyklen dog stået stille.

Helle Troelsen, endnu en trivselspilot, fortalte om mandags-fællesspisningen på Aabrinken - også en succeshistorie.

35-40 var mødt op til denne udgave af Onsdagscafeen, der er for alle, men primært rettet mod ældre og enlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce