Annonce
Viborg

Cafe-foredrag om "De hvide busser"

Arne Doktor fra Ans fortæller onsdag den 26. februar i Tapdrup Sognehus om Folke Bernadotte og "De hvide busser". Arkivfoto: Poul Petersen/Ritzau Scanpix
Annonce

Tapdrup: Det handler om Anden Verdenskrig - eller noget af afslutningen på den - når Tapdrup Menighedsråd onsdag den 26. februar fra klokken 19.30 inviterer til caféaften i sognehuset med Arne Doktor fra Ans.

Han vil fortælle om "De hvide busser" og den redningsaktion, der handlede om at få blandt andre danske kz-fanger hjem fra de tyske lejre. En aktion som den svenske grev Folke Bernadotte og svensk Røde Kors stod i spidsen for.

Efter forhandlinger med toppen af den tyske ledelse fik Bernadotte udvirket, at 15.000 skandinaver i marts og april 1945 blev transporteret fra kz-lejrene til Sverige. Efter krigsafslutningen fulgte yderligere 10.000 personer. Transporten blev gennemført i køretøjer fra den svenske hær. Alle køretøjer var malet hvide og påmalet Røde Kors.

Arne Doktor har kendt en af de chauffører, der var med på transporterne. Denne chaufførs beretninger danner grundlag for aftenens foredrag. Menighedsrådet er vært ved en servering, der er fri entre, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce