Annonce
Erhverv

Lokal café tvunget til at lukke: Helbredet knirker hos ejer

Der er stadig åbent på Café Kunst, hvor indehaverens datter, Nana Schroll, her står bag disken. Foto: Morten Pedersen
Charlotte Laursen Schroll når at have Café Kunst i to år – men så heller ikke længere. Helbredet tvinger hende til at stoppe, og nu håber hun, at en anden vil tage over.

Viborg: Tilbage i januar 2018 gik en drøm i opfyldelse for Charlotte Laursen Schroll, da hun overtog Café Kunst i Sct. Mathias Gade.

Hun havde længe puslet med idéen om at få sit eget lille sted, så derfor slog hun til, da muligheden bød sig.

Men de mange timer i caféen med masser af skridt og stående stillinger har slidt på kroppen, og derfor må drømmen slukkes for Charlotte Laursen Schroll. Til februar lukker Cafe Kunst ned med hende som indehaver.

- Helbredet knirker, og jeg kan ikke holde til det. Det var en beslutning, der var nødt til at blive truffet, fortæller Charlotte Laursen Schroll, da avisen møder hende på caféen.

Den dag står datteren Nana som så ofte før bag disken, men det er også en stakket frist.

- Nana skal læse videre. Hun kan lige så meget som mig hernede, men hun skal videre i sit liv, så det bliver heller ikke noget med, at hun skal overtage.

I stedet skal Charlotte Laursen Schroll finde ud af, hvad hun nu skal arbejde med. Men hun er pt. på bar bund i forhold til sin egen fremtid.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal. Det er ikke fordi, jeg ikke kan arbejde fuld tid. Jeg kan bare ikke stå herinde 50-60 timer om ugen. Desværre, siger hun.

Annonce
Der er stadig åbent, men til februar lukker Cafe Kunst.

Håber caféen fortsætter

Der er stadig nogle måneder tilbage med Charlotte Laursen Schroll bag disken hos Café Kunst, og indehaveren er begyndt på at tænke på afskeden.

- Jeg er egentlig glad for, at der er lidt tid endnu, for jeg vil gerne runde det her ordentligt af. Derfor er det også meget godt at få det meldt ud nu. Jeg har fået rigtig mange stamkunder, så jeg ville være ked af at skulle lukke fra den ene dag til den anden. Nu har jeg tid til at forklare folk, hvorfor jeg stopper og sige ordentligt farvel, fortæller Charlotte Laursen Schroll.

Håbet er, at caféen kan fortsætte under en anden ejer til februar. Det skrev Charlotte Laursen Schroll tidligere i et opslag på Facebook.

- Jeg søger en efterfølger til vores hyggelige café. En person, der vil tage sig kærligt af vores mange stamgæster og alle turisterne, som kommer ind.

- Er du interesseret, eller kender du en, som brænder for café-atmosfæren og de mange muligheder, det giver, så kig endelig ind.

- Jeg er selvfølgelig parat med råd og vejledning vedrørende den fremtidige drift, og hvordan den positive udvikling kan fortsætte på Café Kunst, skriver Charlotte Laursen Schroll på det sociale medie.

Cafe Kunst er snart fortid i Viborg - med mindre en ny ejer melder sig på banen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce