Annonce
Bjerringbro

Cafémøder om plan for skolefusion

Selv om forældrene var inviteret til workshop om skolefusionen i november, er der stadig nogle, som ikke føler sig tilstrækkelig informeret. Arkivfoto: Morten Dueholm
På grund af forsamlingsforbuddet inviterer skolebestyrelserne forældrene til møder i mindre grupper.
Annonce

Bjerringbro: Vi har ikke fået nok information om den skolefusion. Sådan har kritikken lydt fra forældre til elever på både Bøgeskovskolen og Egeskovskolen i forbindelse med planen om, at de to skoler fra 1. august 2021 har fælles ledelse og på sigt skal samles på en matrikel.

Nu tager de to skolers bestyrelser konsekvensen og arrangerer cafémøder for at forklare forældrene om det faldende børnetal, og hvorfor en fusion er nødvendig.

På grund af corona-restriktionerne er det ikke muligt at samle alle forældre til et fælles møde. Derfor satser bestyrelsen nu på cafémøder, hvor forældrene kan mødes i mindre grupper og høre om planerne.

Møderne holdes mandag 15. juni på Bøgeskovskolen, og 16. og 17. juni på Egeskovskolen. Forældre kan frit vælge at komme den dag, som passer dem bedst, og altså ikke kun på den skole, hvor deres barn/børn går.

- Vi forestiller os, at vi fordeler os i klasseværelser med en repræsentant fra én af skolebestyrelserne og cirka 25 forældre i hver. Vi fortæller om vores visioner for fremtidens skoletilbud i Bjerringbro og lytter til de bekymringer, vi er bevidste om, er i omløb blandt nogle af forældrene, siger Martin Bøgelund.

Med de to skolers tilsammen 14 bestyrelsesmedlemmer forventer han, at der er nok bestyrelsesmedlemmer til at stå i spidsen for caféerne.

- Ved workshoppen i november deltog 168 personer, hvoraf halvdelen var lærere, så vi forventer, at tre caféaftener dækker behovet. Vi håber, at der kommer rigtig mange til møderne. Folk må gerne være kritiske, det viser, at de engagerer sig, og det er vigtigt for byen, siger han.

- Umiddelbart ændrer vi ikke beslutningen, men hvis der kommer én med et Columbus-æg og et forslag til, hvordan vi kan beholde begge skoler uden nedgang i kvaliteten, så skriver vi en ny indstilling. Men det er ikke nok, at folk foreslår, at skatten sættes op, siger Martin Bøgelund.

Efter kritik fra forældre bad de to skolebestyrelser børne- og ungdomsudvalget om en ny tidsfrist. Det fik bestyrelserne for et par uger siden, men fristen er 11. august, og det er baggrunden for cafémøderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce