Annonce
Rundt om Viborg

Campingsæsonen: Corona-surt forår reddet af god sensommer

Det begyndte sløjt, men en god mid- og sensommer rettede op på sæsonen for Hessellund Sø-camping, der endte med at have 40.000 overnatninger i 2020. Arkivfoto: Morten Dueholm
Indtil midsommer manglede Hessellund Sø-camping en fjerdedel af gæsterne. Til gengæld strømmede de til mod slutningen af sæsonen.
Annonce

Hessellund: - Jeg frygtede, at det var gået værre. Alt i alt gik det faktisk okay.

Jørgen Tang Hansen, ejer af Hessellund Sø-camping ved Karup, er nogenlunde tilfreds oven på en sæson, der mildest talt var ujævn.

Men altså også en sæson, hvor forårets corona-nedtur næsten blev opvejet af en god sensommer, hvor danskernes muligheder for udlandsferie stadig var begrænsede, samtidig med at det hjemlige vejr var fint til at campere i.

- Ja, vi havde mange gæster, der ikke plejer at campere, fortæller Jørgen Tang Hansen.

Annonce

Svær begyndelse

Fra sæsonåbningen ved påsketid frem til skolernes sommerferie så det ellers sort ud for campingsæsonen generelt. Mens coronakrisen begrænsede store dele af det offentlige samfundsliv, havde Hessellund Sø-camping kun cirka tre fjerdedele af det sædvanlige antal gæster. Og næsten slet ingen udlændinge fandt vej til pladsen ved Karup Å.

Jørgen Tang Hansen er - omstændighederne taget i betragtning - tilfreds med 2020-sæsonen for Hessellund Sø-camping. Arkivfoto: Preben Madsen

Dem kom der heller mange af senere på sæsonen. Til gengæld myldrede det altså ind med danske campinggæster. Både i juli, hvor vejret ikke var for godt, og i august, hvor sensommeren viste sig flot frem i flere uger.

Sammenlagt blev til det, at Hessellund Sø-camping i år nåede op på cirka 40.000 overnatninger, hvilket kun var cirka fem procent under en gennemsnitlig sommer.


Vi har allerede oplevet stor interesse. Fastliggerpladserne er mere eller mindre udsolgte

Jørgen Tang Hansen, chef på Hessellund Sø-camping


Til billedet hører også, at flere store arrangementer på og ved campingpladsen måtte aflyses på grund af corona. Ikke mindst Karup Å Marked samt en 50-års jubilæumsfest. Også aflysningen af det store airshow på flyvestationen var en bet.

- Det gjorde ondt, erkender Jørgen Tang Hansen.

Annonce

Mange forudbestillinger

Airshow, der først blev flyttet til 2021, er allerede aflyst. Og om Karup Å Marked bliver til noget næste sommer er uvist. Ikke desto mindre ser campingchefen i Hessellund optimistisk på 2021-sæsonen. Selv om han godt vil indrømme, at han er "godt træt af coronaen" med alle dens restriktioner og ekstraarbejde med rengøring og hygiejne.

Men de fortsat usikre muligheder for at tage på ferie i udlandet kan være en fordel for de danske campingpladser.

- Vi har allerede oplevet stor interesse. Fastliggerpladserne er mere eller mindre udsolgte, siger Jørgen Tang Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce