Annonce
Viborg

Chefredaktøren i det (ultra) liberale lune

377
Annonce

Læserbrev: I lederen 8. juli 2020 – prøver Lars Norup ( LN), at finde årsag til den nedværdigende behandling af Else, den dement ramte 90-årige kvinde fra plejehjemmet i Aarhus. At forstå på LN skyldes det for mange ydelser til alt for mange borgere - unge som gamle, og at offentlige instanser spreder sig alt for meget, som en slags virus.

I den specifikke leder, lyder LN som en ultraliberal, der sværmer for minimalstaten og et farvel til velfærdsstaten.

Først vil jeg gerne fastslå, at nedværdigende behandling af mennesker – uanset situation, status, alder, køn religion eller nationalitet – er helt uacceptabelt. Mennesker skal behandles med respekt og værdighed, her er LN og jeg enig.


Om ”det offentlige” har spredt sig for meget, som LN hævder, er ikke spørgsmålet eller årsagen. Årsagen er manglende kompetencer, lave normeringer, ringe efteruddannelser og dårlige dannelse hos enkelte medarbejdere og ledelse.


Eksemplet med Else på 90 år, viser en medarbejdergruppe, der i situationen mangler faglighed, etik og moral og i kombination med yderst dårlig normering og ringe arbejdsforhold. Et andet eksempel kan være behandling af børn i sager der handler om evt. fjernelse fra hjemmet, her bliver loven også brudt ved at børnene end ikke bliver hørt. Et tredje eksempel er behandlingen af handicappede, hvor der er fejl i mere end halvdelen af afgørelser som kommunerne har taget.

Om ”det offentlige” har spredt sig for meget, som LN hævder, er ikke spørgsmålet eller årsagen. Årsagen er manglende kompetencer, lave normeringer, ringe efteruddannelser og dårlige dannelse hos enkelte medarbejdere og ledelse. Disse mangler kan i høj grad føres tilbage til 10 års nedskæringer, hvilket burde være hovedbudskabet hos LN, som jeg ser det.

For at rette op de fatale fejl, kan konsekvensen blive, at der skal skæres ned på nogle områder. Eller at skatten skal sættes op – men det er et andet spørgsmål. Else og de øvrige grupper får ikke bedre behandling af at lukke et tilbud til børn om scenekunst, som nævnt i lederen. Tværtom kan mere kultur være med til at danne og udvikle mennesker, så etik, moral og faglighed kan bringes til et radikalt bedre niveau.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce