Annonce
Sport

Cheftræner: Der venter to kampe om 15 millioner kroner

Viborg FF's cheftræner Steffen Højer er bevidst om, at der venter to ekstremt vigtige opgør. Arkivfoto: Morten Dueholm
Steffen Højer er bevidst om, at kampene mod Hobro er uhyre betydningsfulde for Viborg FF. Men omvendt har han mindet spillerne om, at de skal glæde sig til nogle enormt store oplevelser i både Hobro og Viborg.

Viborg: Steffen Højer sad som assistent på bænken, da Viborg FF i 2017 blev sendt ned i 1. division efter to playoffmøder med Helsingør.

Nu er han selv manden med hovedansvaret som cheftræner i to kampe mod Hobro, hvor den samlede vinder skal spille i Superligaen, mens taberen kan se ind i en sæson i den næstbedste række.

- Det er næsten svært at forklare med ord, hvad det er for noget, der venter os. Det er vilde kampe, for der er virkelig meget på spil. Det er reelt kampe om cirka 15 millioner kroner - og det er altså mange penge for en klub som VFF, sagde cheftræneren, der mener, at VFF kæmper en kamp for at hægte sig på i Superligaen.

- Virkeligheden er jo, at vi kun har været i Superligaen i tre ud af de sidste 10 år. Og vi trænger altså til at få det her superligahold i Viborg. Det kan give os et kæmpe løft, for vi har mange ting i dagligdagen, som vi skal have forbedret, hvis vi vil være der fast - men det kræver også noget økonomi, og den kan vi få lidt lettere ved at få, hvis vi rykker op, forklarede Steffen Højer.

- Vi er jo ikke en situation, som vi var i for nogle år siden (2011, red.), hvor vi var ved at rykke ned i 2. division, og klubben risikerede at lukke. Klubben består, selv hvis vi taber samlet til Hobro. Vi er bare mange, som rigtig gerne vil have VFF op i Superligaen. For det er bare sjovere, og det vil vi allesammen kæmpe for - både holdet og fansene. Nu vil vi have hevet den oprykning hjem, sagde han.

På trods af det enorme pres glæder cheftræneren sig helt vildt til kampene torsdag og søndag.

- Det vil undre mig, hvis der ikke er fuldt hus i både Hobro og Viborg til de to kampe, sagde han.

- Jeg har sagt til spillerne, at jeg håber, de allesammen glæder sig. Alle os, der ikke kan løbe rundt inde på banen, misunder dem, for det bliver nogle kæmpe oplevelser. Og dem tager vi med, selv om vi helst ville være rykket direkte op, sagde Steffen Højer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce