Annonce
Viborg HK

Cheftræner ser frem til fight på Frederiksberg: - Vi er underdogs, men vi kan slå København

Ifølge Jakob Vestergaard bliver det afgørende, at Viborg HK står godt i det defensive og scorer på kontrachancerne. Foto: Morten Pedersen
Der venter Viborg HK en svær opgave, når de tirsdag aften brager sammen med København Håndbold, som har vist sig at besidde ligaens absolut farligste angreb. VHK-træner Jakob Vestergaard tager rollen som underdog på sig, men ser gode muligheder for en sejr.

Viborg: Lørdag eftermiddag spillede Viborg HK en god håndboldkamp, hvori EH Aalborg blev slået klart.

Allerede tirsdag skal de grønblusede i aktion igen, og her venter der en opgave af en helt anden kaliber. Ligaens suverænt bedste angrebshold, København Håndbold, byder op til dans i Frederiksberg Hallen.

Københavnerne har scoret 186 mål i deres seks første kampe. Den giftige trio bestående af Mia Rej, Maria Hjertner og Linn Blohm har tæppebombet modstandernes sagesløse keepere, og er alle at finde i top 4 på ligaens topscorerliste. Der venter altså noget af en opgave for VHK's - indtil videre - bundsolide forsvar, som har set godt ud gennem det meste af sæsonens indledning.

- Der venter os en rigtig stor opgave. København er vel, sammen med os, et af de hold der skal spille semifinale til foråret. De har skiftet en del ud og fået nogle unge ind, der løber lidt stærkere og ikke spiller så fysisk tungt, siger VHK-træner, Jakob Vestergaard, og pointerer, at VHK skal fortsætte de defensive dyder, som de har vist hidtil.

- Vi har ligaens bedste forsvar, og vi skal møde ligaens bedste angreb. Jeg har været meget tilfreds med måden, vi har dækket op på, så vi skal sørge for at ramme noget af det igen. Det bliver afgørende, at vi kommer til at dække godt op og score i kontrafasen.

Annonce

Københavns hidtidige kampe

Nykøbing 28-26 København

København 27-24 TTH Holstebro

Aarhus United 22-30 København

København 35-23 EH Aalborg

København 38-25 Horsens

Team Esbjerg 37-30 København

Forberedt på top-trio

De førnævnte Mia Rej, Maria Hjertner og Linn Blohm har stået for 112 af de 186 københavnske kasser, og de har da også fået ekstra opmærksomhed fra det viborgensiske trænerteam forud for tirsdagens dyst.

- Vi kigger altid på, hvad modstanderen er bedst til, og vi prøver at finde de situationer, vi gerne vil have dem ud i. Det kræver en masse videoarbejde. Jeg set dem nede i Esbjerg, og så har jeg set dem spille de øvrige kampe på video. Derudover kender vi dem lidt fra tidligere. Vi mødte jo Maria Hjertner sidste år, da hun spillede i Larvik, så der har vi kigget på, hvad hun er god til og fundet de situationer, vi vil have hende ud i, siger Jakob Vestergaard.

Den rutinerede cheftræner bekymrer sig ikke om, hvordan tirsdagens kampbillede kommer til at se ud. Så længe det viborgensiske sejrsskrål kan få lov at gjalde i det københavnske til sidst, er Jakob Vestergaard tilfreds.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med kampbilledet i morgen (tirsdag red.), bare vi får en sejr. Hvis udeholdet vinder, er jeg tilfreds med forløbet. Det bliver en kamp, hvor vi er underdogs, men ikke større underdogs end at vi har en god mulighed for at hive en sejr hjem.

Kampen kastes i gang klokken 19.00, og du kan som altid følge kampen via vores liveblog på www.viborg-folkeblad.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce