Annonce
Sport

Cheftræner tilfreds efter pokalavancement: Godt over hele linjen

Jakob Vestergaard var tilfreds med samtlige spillere i aftenens kamp mod Ajax København. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Jakob Vestergaard var tilfreds med hele holdets indsats, da Viborg HK torsdag aften ekskortede Ajax København ud af Santander Cup, men især én spiller gjorde sig yderst positivt bemærket.

København: Viborg HK hentede en forventet sejr, da holdet torsdag aften bød Ajax København op til dans på dennes hjemmebane i Bavnehøj Arena. Der har været, og er stadig, en del skavanker i truppen, men de fleste er på vej tilbage, og i aftenens opgør blev alle 14 udtagne spillere bragt i spil.

Maria Fisker er på vej tilbage efter sin knæskade og graviditet, Majbritt Toft Hansen har været syg i dagene op til kampen, Kristina Jørgensen døjer med vejrtrækningsproblemer, og Line Haugsted havde sin første hele træningsdag dagen inden kampen. Alle bidrog til torsdagens sejr, og det glæder cheftræner Jakob Vestergaard.

- Jeg er supertilfreds med alles præstationer. Der er ikke nogen, hvor jeg tænker, at de ikke leverede det, vi forventer af dem. Hverken på fight eller intensitet, sagde træneren efter sejren på 31-25.

Forsvarsmæssigt lagde Viborg HK glimrende fra land, mens det kneb lidt med det offensive. De grønblusede har ikke haft problemer med at score mål i opvarmningskampene, men seks minutter inde i kampen havde VHK stadig kun leveret en enkelt scoring. Derfra begyndte det at gå fint, og især Pauline Bøgelund og Laura Damgaard tog fat i det offensive.

- Der gik rigtig lang tid, før vi lavede et godt angreb. Vi var lidt overivrige, og pulsen pumper lidt mere end ellers. Udover det er jeg meget glad og tilfreds med, at vi vinder med seks mål i Ajax og er videre i pokalturneringen, sagde Jakob Vestergaard, som især havde store roser til Pauline Bøgelund og Carin Strømberg.

- Pauline Bøgelund skal have giga-roser. Hun spillede en vanvittig kamp. Strømberg trak et stort læs i begge ender af banen og spillede rigtig mange minutter. Vi blev presset, og det vidste vi godt, fordi Ajax har steppet op på fysikken. Vi fik aldrig kontraspillet til at køre, som vi ellers har været gode til.

Overordnet set var det en tilfreds cheftræner, som kunne sætte sig ind i spillerbussen og trille hjem mod domkirkebyen. Kvartfinalen er i hus, og Final 4 er bestemt inden for rækkevidde.

- Nu er vi med i bowlen næste gang, de trækker lod. Så må vi se, hvad der kommer op. Vi går ind til alle kampe for at vinde. Der er nogle af de andre hold, som har lidt mere krudt at skyde med i forhold til budgetter, men så må vi se, om vi ikke kan være snu på en anden måde. Vi har et rigtig fint mandskab, og vi kan slå alle hold, når vi rammer topniveauet, sagde Jakob Vestergård.

Kampen i tal

Ajax København-Viborg HK 25-31 (12-16)

Håndbold, pokalturneringen, kvinder

Mål for Viborg HK: Pauline Bøgelund 11 Laura Damgaard Lund 5, Carin Strömberg 4, Stine Andersen 3, Kristina Jørgensen 3, Majbritt Toft Hansen 3, Ida Marie Dahl 2.

Udvisninger: Ajax 1. Viborg HK 3

Tilskuere: 262

Dommere: Jonas Primdahl, Lasse Wahlstrøm

Bøgelund brager igennem

Jakob Vestergaard roste hende til skyerne, og hun var da også kampens helt store oplevelse. 23-årige Pauline Bøgelund bankede 11 bolde i kassen og havde en afsindig sikker hånd i både det åbne spil og på straffekastene.

- Jeg kan nok godt tillade mig at sige, at det var en rigtig fin indsats. Jeg havde en god følelse inde på banen. Vi var gode til at sætte hinanden i scene, og mine holdkammerarter var gode til at sætte mig op, så jeg kunne udnytte mine kompetencer. Det lykkedes jeg med langt hen ad vejen, sagde Pauline Bøgelund, som velfortjent blev kåret som kampens bedste VHK-spiller.

Viborg HK er med sejren videre til Santander Cuppens kvartfinaler. HTH Ligaen kastes i gang den 30. august, hvor VHK skal et smut til Skanderborg.

- Jeg synes, vi er klar. Det ser godt ud, sagde en smilende Pauline Bøgelund.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce